Knallsterkt av Tobias i Frankrike.

I dag var det klart for langdistanse i JEC. Da forflyttet løperne seg opp i fjellene til rundt 1500 moh.  Tobias var tent på å vise at han behersker de lange løpene minst like godt som sprinten.  Terrenget ble nok en liten overraskelse på flere. Tobias har knapt nok løpt i noe lignende tidligere, men viste til fulle at han behersker det meste.  Ta en titt på kartet lenger ned, så ser dere utfordringen løperne fikk.

I kamp med 80 løpere imponerte Tobias med å bli beste norske på 9.plass.  De franske løperne var tydelig godt forberedt i denne terrengtypen, og fikk hele 4 løpere inn blant de 8 beste.

-Jeg løp ikke helt lurt til den første posten, sa Tobias etter innkomsten på den 8 km lange løypa. – Jeg fant ikke det beste veivalget dit, og jeg tok heller ikke noen god retning ut av den 3.posten da vi skulle ha et skikkelig langstrekk.  Jeg mistet nok 2 minutter på disse feilene. Men etter det har det gått rimelig fort.  Jeg kunne sikkert løpt lurere på noen av de andre strekkene og spart tid.  Men det var veldig uvant og vanskelig å se de beste veivalgene i farta.  Det skal bli artig å se veivalgene til de beste, og sammenligne strekktider.

-Hva sier du til at du ble beste norske i yngste juniorklasse i dag.

-Det er jo selvfølgelig veldig artig. Så nå får jeg første etappe på stafetten i morgen.

I søndagens stafett stiller Norge med 4 lag i både dame- og herrestafetten.  De norske løperne i den eldste juniorklassen for herrer får stille på Norge 1 og 2.  Tobias skal dermed løpe på Norge 3.

Det var 455 meter stigning i Tobias sin løype i dag.  Vel å merke etter det beste veivalget.

-Jeg var dødssliten på slutten av løypa, forteller Tobias.  Det var flere løpere som lå an til å slå meg midtveis i dag.  Men de må ha bommet eller gått på en smell flere av dem.  For de kom bak meg en etter en.

Takk til Lena for bilder!

Resultater.

Vi må få Tobias til å fortelle om sine veivalg på høstens mimrekveld.