23. august OK Skøynar Bygdakamp 5 Høyslogruva Torsbustaden
6. september Frol IL Bygdakamp 6 Storlidalen (bompenger Vulusjøvegen, kun kort)

Fri start mellom 1800 og 1930.

Målsetting for bygdakampen

6 miljøskapende o-løp med gode kart og, løyper hvor alle løpere (fra nybegynnere til veteraner) trives og får passende utfordringer.

Løyper, klasser, poeng

1,5km N: N-løype uten tidtaking. Så lett at alle finner rundt. Lik poengsum: 2 poeng til 5 tellende løpere fra hvert lag i lagkampen.
2 km C- 3 km B – 4 km A – 6 km A: 3 tellende løpere fra hvert lag i hver løype i lagkampen: 9-8-7-6-5-4-3-2-1 poeng. Åpne løypeklasser dvs. at du starter i den løypa som du tror passer din kondisjon og ferdighet.

Massemønstring

Bøgdakampen skal være ei massemønstring av o-løpere. Derfor får alle som starter (og som har betalt startavgift) 1 poeng (I tillegg til ovenfor nevnte poengsummer). Åpne løypeklasser dvs. at du starter i den løypa som du tror passer din kondisjon og ferdighet. (Hvis du stadig vekk blir for god i løypa – så vil godlynt mobbing fra lagkameratene gi deg tips om at det er på tide å velge ei lengre løype).

Tellende løp. Premiering

I lagkampen teller alle 6 løpa. (Max poengsum pr. løp pr. lag: 106 poeng + 1 poeng for alle fullførte løpere.) Bøgdakampens hyggekveld samler mye folk. Vi må fortsette med dette arrangementet og her tilfaller det stor ære til vinnende lag + nyreparet vandreskjold hvor Frol har 4 napp og VOK 1 napp. Med utgangspunkt i miljøet rundt Bøgdakampen vil laga vurdere muligheten for en felles fest for voksne i tillegg til hyggekvelden.

Individuelt

De 4 beste løp teller. Og her tildeles poengene uten hensyn til lagtilhørighet. Eksempel: Hvis Skøynar har de 10 første plassene på 6 km, så tildeles 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 til Skøynaringan!! Fra 10. plass og utover er det 1 poeng. Individuelt er Bøgdakampen åpen for deltakere fra andre lag en de tre som deltar i lagkampen. Alle under 17 år som starter i 3 løp får premie, og alle (uansett alder) får premie for å starte i 6 løp! (Og det kan gjerne startes i forskjellige løyper i løpet av sesongen). Arrangører regnes som deltatt i sitt løp ! Det skal være god premiering av alle sammenlagtvinnerne. Premiene kostes av hovedarrangørlag.

Startkontingent

Kr 50,- pr. løp inkl. kart, plastlomme og startkort. Max. 150,- pr. familie. Vi minner om at alle som ønsker å telle i lagkampen må ha betalt startavgift!