God sprint av Tobias i Frankrike.

Onsdag reiste Tobias Alstad til Frankrike for å slutte seg til resten av landslaget som skal løpe Junior European Cup (JEC) denne helga.

JEC går sør-øst i Frankrike, med base i Ardeche.

Location of Ardèche in France

Tobias og resten av juniorene fikk et par sprint-treningsøkter på torsdag. Han kunne da rapportere om fullstendig forskjellig sprint fra det han var med på i Verdal sist helg.

-Vi har trent i noen gamle byer, med trange smug og gater på kryss og tvers, og delvis i flere plan, fortalte Tobias.  – Så dette var skikkelig uvant for oss som er vant til enklere sprintbyer.

Nå skulle det vise seg at dagens konkurranse kom til å gå i forskjellig terreng fra det de trente på.

-Dagens sprint gikk delvis i park, forteller Tobias. – Bare mot slutten var vi inne i bebyggelse.  Derfor ble det en skikkelig fartsfylt sprint. Jeg ser av strekktidene at jeg var 1 minutt bak teten på andreposten.  Vi kom inn i en labyrint med gjerder, og der tolket jeg kartet feil.  Bortsett fra dette gikk resten av løypa veldig bra.  Jeg er godt fornøyd med løpet i dag.

Tobias ble nummer 18 av de 80 løperne i 17-18årsklassen.  Men det var uhyre jevnt på resultatlista. Det var bare 59 sekunder fra seieren og ned til Tobias sin plassering. Det viser at han hadde gullfart fra post 2 og til mål.

Lørdag er det langdistanse, og søndag stafett.

Tobias forteller også at det var skikkelig varmt i dag. 27 grader i skyggen er uvant nå i slutten av september selv for en unggutt fra Mule.

Bilder fra Lena.

Her er dagens løype:

Resultater.