Solid søknad om Verdenscup-plass.

Tobias Alstad (arkivbilde) har beholdt formen fra Tsjekkia og Ungarn.  På dagens uttakingsløp til Verdenscupen i sprint i Sveits og Italia i slutten av mai løp han solid hele veien og tråkket til med en solid 3.plass.  På formiddagens 3000meter-test ble han nummer 5, 4 sekunder bak vinneren Elias Jonsson.   Det var tre løpere som skilte seg ut på dagens sprint, Håvard Sandstad Eidsmo fra Freidig og Eirik Langedal Breivik, NTNUI, delte seieren 11 sekunder foran Tobias.  Fortsatt gjenstår det to uttakingsløp (NM-sprint i Bodø) før laget til Verdenscupen tas ut.  Men Tobias har allerede lagt inn en god søknad om plass på laget. Åtte løpere skal tas ut.

Som naturlig er, sier Tobias seg meget godt fornøyd med dagen i dag.

-Ja, jeg er veldig fornøyd.  På 3000meteren var jeg bare 4 sekunder bak min pers på distansen. Da den ble satt hadde jeg på forhånd trent en god del på bane for å venne meg til det.  Nå har det bare vært orientering i noen uker, så slik sett var det mer enn ok å komme ned på 8.23. Det var ikke bare gunstig vær underveis heller.

-Hva så med selve sprintløpet?  Kunne du fått mer ut av det?

-Løpet er jeg fornøyd med.  Jeg la nok igjen 5-6 sekunder til den 6.posten. Men avslutningen på løpet var sterk. Veldig artig å få det til når det virkelig gjelder. Nå må jeg bare får til noe lignende under NM sprint i Bodø. Jeg må prestere der også for å være klar for Verdenscupen.

Her kan du følge Tobias i Haldens gater i kveld.