Sjokkløp av Tobias i Ungarn.

Tobias Alstad og Martin Vehus Skjerve befinner seg for tida i Ungarn på samling sammen med det norske landslaget.  De dro rett fra samlinga i Tsjekkia og til Ungarn på tirsdag.  Innlagt i landslagets samling i Ungarn er også deltagelse i Sparatcus Cup, et tredagersløp med enorm deltagelse fra de store o-nasjonene.  Ikke uventet, da EM i skogsorientering skal gå nettopp i Ungarn på senhøsten.

Tobias forteller at han og Martin valgte å være med på denne samlinga nettopp for å for første gang få prøvd seg i ungarsk terreng, og høste erfaringer med tanke på et eventuelt EM.  Og Tobias har så til de grader bevist at han behersker dette terrenget i uka som har gått.

-Lørdagens langdistaanse er det beste løpet jeg noen gang har fått til, sier Tobias.

-Et lite skår i gleden er at jeg stemplet på feil post på den tredje kontrollen. Jeg stemplet på en post som lå 50 meter til siden for min egen.  Men løp forbi den riktige posten på vei ut på det neste strekket uten å oppdage at den hadde riktig kontrollnummer.  Jeg pleier å sjekke koder på postene. I alle fall på 90 prosent av dem. Heretter må jeg gå for 100 prosent.  Jeg var helt sikker på at jeg var på rett plass, det gikk fort, og dermed var feilen gjort.  Men i og med at jeg også var innom riktig post på vei ut igjen, så greier jeg å sammenligne strekktider med alle de andre løperne.  Da ser jeg at dette var et knall-løp. Og jeg greier ikke å ergre meg mye over denne disken. Det var et kjempeartig løp. I et terreng som passer meg veldig godt.  Det var tungt fysisk, og med mange veivalgsmuligheter. Det liker jeg. Og 90 minutter i tungt terreng er helt ok.

Og vi regner med at både landslagsledelsen og de andre konkurrentene fikk lagt merke til en unggutt i knallform.

Strekktidene viser bl.a. at Tobias på det lengste strekket var suverent raskest av samtlige løpere.  Tobias sitt løp kan du se her. I media ellers ville dette blitt kalt et monsterløp. Bare 2 løpere var raskere. Finske Topi Syrjäläinen vant foran svenskenes Simon Imark. Beste norske ble Andreas Sølberg på 12.plass. Martin sliter fortsatt med litt småskader, og må ta det rolig på de fleste øktene. Lørdag fullførte han halve langdistansen. Men fikk fin o-teknisk trening og gode erfaringer ut av det.

Torsdag sto sprint på programmet i Spartacus Cup.  Også i denne konkurranseformen er Tobias i toppsjiktet nå.  Der løp han inn til 6.plass.  Nest best av de norske. Kasper Harlem Fosser vant, 30 sekunder raskere enn Tobias.

Spartacus Cup fortsetter ned mellomdistanse i dag.