Martin og Tobias på samling i Portugal.

Det norske juniorlandslaget (foto Ivar Haugen, NOF) har vært på samling i Portugal de siste dagene for å forberede seg til Junior-VM som skal gå i landet 11. til 16. juli.  Martin Vehus Skjerve og Tobias Alstad rapporterer om ei fin samling, men med noe forskjellig utbytte.  For mens Martin har løpt i skogen og fått mye Portugisisk erfaring, har Tobias stort sett vært nødt til å nyte terrenget fra sykkelsetet.

I desember fikk Tobias et tretthetsbrudd i ankelen, og har vært avskåret fra løping etter det. Han har imidlertid skjøttet treninga veldig godt på andre måter, og ser nå lys i tunellen.

-Ting er på bedringens vei, sier Tobias.  -Jeg håper jeg rekker vårsesongen nå, og ikke minst Junior-VM.  Jeg har for det meste syklet rundt i nydelige omgivelser her nede i Portugal, mens de andre har trent o-teknikk.  Men det gir mye motivasjon i det å få være med på ei slik samling selv om jeg ikke kan løpe. En motivasjon som blir god å ta med seg inn i de neste ukene med trening.

Martin sier selv dette om samlinga:

-Vi har hatt ei fin treningsuke her i Aguiar da Beira i Portugal.  Mange gode økter i terreng som er svært relevant for årets Junior-VM. Selv om vi også var på samling i det samme området i januar, var det fortsatt mye å lære og nyttige erfaringer å skaffe seg. Særlig fordi terrenget skiller seg mye fra det vi finner i Trøndelag, både på skogsdistansene og sprintområdene.

(Foto: Ivar Haugen, NOF)

-For min del merket jeg at enda en uke med o-tekniske økter i relevant terreng til Junior-VM var til god hjelp. På mellomdistansetestløpet vi hadde ble jeg best av alle løperne på juniorlandslaget, og nr 7 av alle som løp. Langt fra noe perfekt løp, men gode erfaringer å ta med seg videre. Noe dårligere gikk det for meg på de andre hardøktene vi hadde, som var en sprintøkt og stafettøkt i skogen. Vi har hatt bra vær, gode løpeforhold og totalt sett ei bra samling, avslutter Martin.