Eef fornøyd, gleder seg til VM

EM i sprintorientering ble avsluttet i Sveits i dag med den klassiske distansen. Derfra rapporterer Eef van Dongen om problemer underveis i løypa. Dermed blir det fredagens Knock-out som blir stående som hennes beste prestasjon i mesterskapet.

-Nei, jeg er ikke like fornøyd i dag som på fredag, forteller Eef. – I dag fant jeg ikke den samme gode flyten. Som dere så på TV-sendingen så hadde vi et avgjørende langstrekk midt i løypa.  Med mye teknisk orientering før jeg kom dit, så rakk jeg aldri å lese det strekket på forhånd. Jeg rakk ikke å få med meg at fortauet på den store veien var sperret, så her ble det en dårlig gjennomføring som jeg tapte mye på.  Jeg har for lite erfaring med det å ligge i forkant enda, så det må jeg trene på fram mot VM.  Spesielt viktig blir det på slike avgjørende langstrekk. Det gode med det hele er at jeg greide å legge denne bommen bak meg, og fokusere godt gjennom resten av løypa.  Det skal bli spennende å se strekktidene når de kommer på nett. Jeg er topp motivert for teknikktrening fram mot VM.  Men det er vanskelig å rekke alt.  Jeg må jo trene teknikk for skogsorientering også, så jeg kan hevde meg der også.  Men oppsummert så er jeg godt fornøyd med min debut i internasjonal orientering.  Jeg kan leve lenge på fredagens løp!

At fredagens løp var godt viser også strekktidene.  Eef hadde beste strekktid til de to siste postene, og var nest best til post 9.  Når hun får flere strekk til å sitte like godt blir dette veldig bra.  Resultatet i dag ble en 66.plass blant den 105 damene. Svenskenes Tove Alexandersson tok en ny gullmedalje i dameklassen, mens Kasper Fosser sikret norsk bronse blant herrene.

Nå blir det et kort opphold i Zürich for Eef, før hun skal være to uker i Nederland, og deretter Sverige.  Som Coronaflyktning ble det vanskelig med rask retur til Trøndelag….