Eef ett sekund fra finalen i EM.

Eef imponerte stort under dagens kvalifisering i knock-out sprint i St Blais i Sveits. Med deltakelse i bare 8 sprintløp tidligere i sitt liv, løp hun i dag som en rutinert og smart o-løper.  Og hun var kjempeglad etterpå.

-Jeg hadde aldri trodd at dette skulle være mulig, sier hun.  -Jeg har bare løpt små lokale konkurranser tidligere. Og så kommer jeg til EM og lykkes så godt. Takk til Simon for gode treninger! Nå er jeg kjempefornøyd, selv om det hadde vært artig å få det ene sekundet på riktig side er jeg kjempeglad.

Eef forteller at fra post 5 var det mye kaos inne i den gamle bydelen. Det var veldig trange passasjer, mye folk og til tider vanskelig å lese seg til hvor det var lov å løpe.  Ikke akkurat ei løype for en nybegynner, men Eef taklet det veldig godt.  Strekktidene viser at Eef tapte noe tid i starten av løypa, mens hun tapte veldig lite til de beste utover i løpet. Imponerende!

(Mange trange smug i gamlebyen)

Eef var bare 10 sekunder bak en av de beste norske løperne i sitt heat.  Best av de norske i dag var Andrine Benjaminsen og Kasper Fosser som begge vant sine heat. Fire norske jenter gikk til finalene, mens like mange ble utslått.  Blant herrene gikk 7 norske videre.

Nå gleder Eef seg til søndagens normalsprint.  Her er det mye å lære, sier hun.