Tre sekunder fra bronse…..

Et student-VM som nok ikke ble helt slik som våre to løpere hadde håpet på, ble avsluttet med skog-stafett i dag. Da fikk endelig både Tobias og Martin vist hva de er gode for.  Og til slutt ble det fattige tre sekunder opp til bronsemedaljene for Norges førstelag med Tobias på siste etappe. Etter to etapper fikk Tobias legge ut som nummer seks. Dermed starten jakten på lagene som lå foran i skogen. Selv om han løp laget opp til fjerdeplass, var han ikke helt fornøyd etter løpet.

-Det gikk veldig bra lenge, forteller Tobias.

-Men på vei til den tiende posten drar jeg ut på et eget veivalg, for å prøve å avansere. Dette taper jeg 20 sekunder på, og ser at tetgruppa har luke på posten. Jeg blir litt stressa, og gjør en følgefeil til neste post som også koster enda mer tid.  Jeg ser Sverige i skogen hele den siste runden, men greier ikke å komme helt opp i ryggen på dem.  Jeg burde aldri ha sluppet tetgruppa på vei til tiendeposten.  Jeg følte meg veldig sprek, så burde ikke funnet på noe eget så tidlig.  Det er mye å lære i sporten. Lærte noe om stafettvslutning i dag.

Med Tobias sin sterke opphenting på slutten av stafetten er det klart at formen stadig er god.  Og nå gleder han seg stort til høstsesongen. Spesielt NM-uka i Verdal. (Bilde: Norges førstelag med f.h. Oskar Spets Storhov, Kornelius Kriszat-Løvfald og Tobias Alstad. Foto: Rotem Yasur/Orientering.no)

Martin løp andre etappe på Norges andrelag.  Laget kom inn som nummer 7. Men siden det bare er førstelagene som teller i VM, blir de ikke å finne på den offisielle resultatlista. Martin viste skikkelig styrke, og kom inn på tredje beste etappetid.  Og løp laget opp på tredjeplass.  Godt å se at også han har godformen inne før høstsesongen starter.

Martin på gårsdagens mellomdistanse.

Reportasje på orientering.no her.

Resultater.

GPS-tracking 3.etappe menn.