Martin vant EM-uttaket

Martin Vehus Skjerve imponerte stort på søndagens EM-uttak for seniorene.  Etter en beskjeden vårsesong med litt småtrøblete akilles og mye studier i Sverige, viste han sitt potensiale i langløypa på Sjusjøen, som var over 15 km i luftlinje. Ta en titt på Martins løype og veivalg her:

Med tidlig startnummer, var Martin veldig usikker etter målgang på hvor godt løpet egentlig var.

-Jeg har ikke gått feilfritt gjennom i dag, sa Martin.  -Jeg tror nok det kommer en god del løpere på senere startnummer som tukter denne tida.

Men det skulle vise seg at da de beste løperne på sene startnummer passerte meldepostene ute i løypa, slet de skikkelig med å hamle opp med lysluggen fra Vinne. En etter en måtte de også gi tapt i mål.  Til slutt var det bare en svenske som greide å tukte Martin. Jukola-vinneren Emil Svensk ble for sterk, mens de norsk løperne måtte se seg slått av førsteårssenioren. Nå kan det hende han blir belønnet med tur til Ungarn og EM i midten av august.

Så spørs det da om Gøril og Tobias også kommer seg med til EM. Gøril ble nummer 7 søndag, i et løp hun ikke var særlig fornøyd med. Det ble litt for mye nøling og usikkerhet i den vanskelige løypa, spesielt mot slutten. Men 3.plassen fra lørdagens mellomdistanse er god å ha med seg i laguttaket.

Tobias gjorde noen feil i starten på si løype. På andre meldepost lå han helt nede på en 22.plass. Men med en av de beste avslutningene av alle ble han nummer 9 til slutt. Om det ikke blir EM, så blir det i alle fall Student-VM på Tobias.

Yngve Skogstad hadde tegnet det enorme kartet på Sjusjøen. Her får han skryt for jobben av Jonas, Filip og Tobias.

Tre “gamle” frolinger. Karttegner Yngve, trener Paul Sirum, og Jo Forseth Indgaard i Tyrvingdrakta. Jo viste forøvrig god form i helga. Søndag ble det 12.plass på langen.

Ulf Forseth Indgaard ble nummer 4 i H 21 Elite 2.