Jonas vant Norsk O-Festival.

Jonas Alstad gjennomførte en knallgod mellomdistanse i dagens O-Festival, og vant H 16 suverent.  Til tross for et et par poster som ikke satt hundre prosent mot slutten av løypa, vant han med gode 1.42 foran Frode Wallberg, Heming Orientering.  Også Sondre Skoglund Leithe fikk sving på løpinga i ei teknisk vanskelig løype, og ble nummer 7 i samme klasse.  Gratulerer til begge to!

GØRIL MOT EM?

I seniorenes eliteklasser var det både Norgescup og uttak til EM i Ungarn. Best ut av våre kom Gøril Rønning Sund.  Hun skremte  etablerte landslagsløpere med å løpe inn til 3.plass. Og bare en av løperne som er tatt ut til VMsprint i Skottland i juli greide å slå Gøril i dag.  Med et lignende løp på morgendagens langdistanse blir det vanskelig å sette igjen Gøril på Mule når flyet til Ungarn letter. Evigunge Anne M Hausken Nordberg vant mellomdistansen 24 sekunder foran Ane Dyrkorn og 36 sekunder foran Gøril.

-Jeg er godt fornøyd med dagens løp, konkluderte Gøril.

-Det var vanskelig orientering, og følelsen var egentlig hele tiden at dette gikk for sent. Men det var nødvendig å løpe sikkert og kontrollert i dette terrenget, så det var fornuftig å holde igjen litt.  Jeg trodde jeg hadde brukt mye mer enn 35 minutter da jeg kom i mål. Dette må jeg nok være fornøyd med.  Jeg hadde en 30 sekunders bom mot slutten av løypa. Det var jo litt synd.

6 Sara Hagström IFK Göteborg Orientering 36.35 +1.18 7.46

I herrenes eliteklasse ble det tredobbelt svensk i toppen. Tobias Alstad syntes eget løp var helt ok, men med et par sleiver på 20 sekunder hver.

-Formen er ikke helt der den skulle vært, sier Tobias.

-Jeg ble forkjølet både etter ukene ute i Europa, og etter Jukola. Så det har blitt for få hardøkter den siste tida. Kanskje var det denne gjennomkjøringa jeg trengte for å få blåst ut litt.  Det blir spennende med langdistanse i morgen.

Tobias ble nr 10, og Martin Vehus Skjerve nummer 39.  Også Martin ser fram til søndagens langløp.

Magnus Alstad, som her diskuterer mellomtider med Paul Sirum, gjorde et nytt godt løp. I dag holdt det til 11.plass i H 19-20 Elite. Filip Mitchell Iversen gjorde som Magnus, og viste god form. Det holdt til 10.plass i H 17-18 Elite.

Rundt 2400 løpere var med i dagens konkurranser.

Resultater eliteklasser.

Livelox elite.

Resultater øvrige klasser.

Livelox

En annen kjappfoting i løypa er Sigurd Skoglund Leithe. I dag hadde han nest raskeste tid blant de aller yngste. Et løp han gjennomførte før de yngre skulle ut på den populære lagkonkurransen. Her legges slagplan før start: