Ikke til VM, satser mot EM.

En plass som reserve til VM i sprint var veldig nære for Tobias. Men det glapp på målstreken.  Landslagsledelsen innrømmet at uttaket til den siste plassen til VM var uhyre jevn, og uttaket hadde vært vanskelig. Tobias sin trener, Paul Sirum, sa etter verdenscuprunden at han var glad han ikke satt i landslagets UK denne gangen, for maken til jevngode løpere skulle han lete lenge etter. Dermed ble det ikke tur til Skottland for Tobias, men han depper ikke av den grunn.

-Jeg må innrømme at jeg trodde jeg hadde en viss sjanse til å bli reserve etter uttakingsløpene, sier Tobias.

-Men så jevnt som det ble mellom flere løpere, så ser jeg at UK har hatt en vanskelig oppgave. Det kommer flere muligheter, og jeg er fremdels veldig ung i dette gamet. Nå er det bare å snu om fra sprint til skog, og se framover.

-Hvilke mål har du nå?

-Nå vil jeg prøve å kvalifisere meg til EM i vanlig skogsorientering. Det arrangeres i Ungarn i midten av august. For å komme dit må jeg løpe godt i kvalifiseringsløpene under O-Festivalen på Lillehammer St.Hans-helga.  Nå har det vært sprintfokus i hele vår. Resten av denne sesongen blir det kun skog. Jeg håper å få nok gode skogøkter fram til Lillehammer.  Blir det ikke EM, så vil det nok bli Student-VM i Bulgaria i starten av august. Og om halvannen uke er det Jukola i Finland. Der stiller vi et ganske så godt lag i år.

-Hva med NM-uka i Verdal?

-Det er helt klart et av de store målene i år.  Både individuelt og i stafett. Flere av klubbens løpere trener godt med tanke spesielt på stafetten.  Der vil vi være med å kjempe i toppen. Nå skal Paul og jeg legge planer for treninga framover. Jeg rakk å ta en viktig eksamen i investering og finansiering i dag, så nå er det sommerferie.