Martin med to seire i Norgescupen

Martin Vehus Skjerve har imponert stort i helgas Norgescup-løp i Østfold.  Etter en vinter med skadeproblemer og ikke optimale treningsmuligheter på grunn av det, gikk han likevel bort og vant begge NC-løpene i eldste juniorklasse i helga. I følge Paul Sirum så er dette godt foran skjema de to har snakket om.  Lørdag vant Martin mellomdistansen med en margin på 46 sekunder ned til andremann Brage Takle fra Kristiansnd. På søndagens langdistanse ble seiersmarginen på 1,09 ned til Iver Dalsaunet Thun fra Freidig.  Fredag kveld gikk NM i nattorientering. Der løp Martin inn til 5.plass.

(Bilder fra orientering.no)

Se reportasjer på orientering.no her og her.

Det var også flere Frol-løpere som løp godt i helga.  I NM-natt ledet Magnus Alstad H 17-18 etter at 3 poster var passert. Det holdt ikke helt til mål, men en 12.plass til slutt i dette selskapet er mer enn godkjent.

I helgas Norgescup-løp, gjorde Magnus det best på langdistansen. Der ble det en flott 11.plass.

Tobias Alstad har i år rykket opp i senior, og får derfor tøffere konkurranse enn noen gang tidligere. Tobias innrømmer at o-teknikken er litt rusten enda så tidlig på sesongen. Og det fysiske kommer seg for hver uke.  Også Tobias ledet fredagens NM-natt. Han styrte løpet godt og vel midtveis. Men så kom det et par poster med for mye tidstap, og da gikk natt-toget raskt forbi.  Det endte med 23.plass til slutt. Lørdag ble det en fin-fin 7.plass på mellomdistansen i Norgescupen, og det ble en 14.plass på søndagens langdistanse.

På mellomdistansen var Carl Petter Lyngen tilbake i o-løypa med en 49.plass.  Nå håper han på mer tid til trening, og god form til NM-uka i Verdal neste år.  Rolf Alstad var også med nedover til Østfold. Han ble nummer 9 og 6 i de to helgaløpene i H 40.  Helgas løp samlet stor deltagelse.  Lørdag var det over 1600 løpere på startstreken.