Solrenningen 2023

Forrige helg, 14.-16. april, ble Solrenningen 2023 arrangert av Sarpsborg O-lag med 37 løpere og ledere fra klubbene i NTOK, inkludert 11 fra Frol!

Turen ble stødig organisert av Ole Morten Frøseth fra Verdal OK, og vi reiste i fellesskap til Østfold og bodde samlet på hytter i Aktivitetsbyen i Fredrikstad, rett ved Kongsten Fort og Gamlebyen.

Fredag var det rett til sprint i Grålum i Sarpsborg med mye god og stødig orientering av løperne fra Frol i litt kjølig vær. I H15-16 tok 15 åringene Jonas Alstad og Ludvig Langøygard likeså godt 3. og 4. plassene, kun 42 og 50 sekunder bak vinneren. For øvrig stilte også Sondre Skoglund Leithe i H15-16, Mia Reinås i D15-16, Selma Langøygard og Solveig Skoglund Leithe i D13-14 og Sanna Salater Iversen og Tuva Ness-Jensen i C-åpen 10-16. Det må også nevnes av herrene Tom Rune Iversen og Eivind Ness-Jensen tok førsteplassen i sine klasser, henholdsvis B-åpen og AK-åpen! Lena Alstad var også med som leder fra Frol.

På kveldene samlet vi oss alle fra Nord-Trøndelag på Egon i Fredrikstad til mat og hyggelig selskap!

Lørdag og søndag var arena Rudskogen i Rakkestad, som for de fleste kanskje er mest forbundet med motorsport, men her var det også gode forhold for orientering. Lørdag ble det arrangert mellomdistanse og søndag langdistanse. Løypene inneholdt områder med et virvar av stier, småkuperte og detaljrike områder, våte myrer og skrålier, i tillegg til racerbanen og en motocrossbane. Det var teknisk krevende orientering og begrenset løpbarhet (i hvert fall for enkelte…), selv om skogen ikke var så tett. Så dette ga oss utfordringer!

På mellomdistansen ble det krevende, men lørdag kveld samlet vi oss for en gjennomgang og evaluering av alles løp på mellomdistansen og forberedelse til langdistansen. Dette ga meget god uttelling for Ludvig og Jonas, som fikk reist kjerringa til langdistansen og gjennomførte to solide løp med henholdsvis 9. og 11. plass, 7:44 og 9:43 bak. Sondre fikk dessverre en disk grunnet manglende stempling på en post, men gjennomførte ellers to gode løp i skogene ved Rudskogen. Mia var nok mest fornøyd med mellomdistansen og fikk en lengre reise mot mål i langdistansen. Selma og Solveig gjorde også gode løp alle tre dagene, og Sanna og Tuva fikk med seg gode erfaringer fra skogen i Østfold.

Det ble også arrangert Norgescup og uttaksløp til World Cup parallelt på Rudskogen, hvor Tobias Alstad, Sindre Johannessen og Carl Petter Lyngen stilte for Frol. Tobias var ikke fornøyd med mellomdistansen med flere bom, men på langdistansen satt det bedre. Sindre og Carl Petter var også fornøyde med å være i gang med sesongen, selv om Sindre måtte bryte grunnet kramper i beina ved arenapassering noen km før mål i langdistansen, som var på hele 14 km! Det er heldigvis tidlig i sesongen, så vi har mye å se frem til!