Vellykket samling i Italia!

Magnus, Tobias og Martin er nå på vei hjem etter en uke på treningsleir i Italia sammen med Freidig. Rolf har vært med som leder. Fra Freidig har ca 30 ungdommer deltatt. Freidig, med Tomas Eidsmo i spissen, har fått til et kjempebra arrangement med treningsøkter som landslaget brukte når de var på samme sted for 3 uker siden.

Samlingen fant sted i Vieste i Puglia på østkysten av Italia, ca 5 timers kjøring sørøst for Roma. Dette er på samme kart som ble brukt i Veteran VM i 2022. Alle skogsøkter har vært i forskjellige deler av Foresta Umbra. Dette er en nasjonalpark som ligger på et platå på ca 750 moh, like ved Vieste. Dette er en eventyrskog med store flott bøketrær. Terrenget er krevende å orientere i med stor tetthet av groper og steinrøyser. Dette krever nøyaktig orientering og høy konsentrasjon. Hvis man først mister kontrollen er det meget vanskelig å lese seg inn igjen. Perfekt område for å trene o-teknikk med andre ord.

Martin og Tobias:

Sprintøktene har også vært helt unike med sprint opplevelser og utfordringer man ikke er i nærheten av å finne i Norge. Landsbyene er litt typisk for Sør-Europa med trange smug, trapper, vinkler i alle fasonger og mange høydemeter.

I Peschici kjørte vi en sprint stafett økt. Her var mål og veksling lagt til byens torg, men her var det et påske teater som samlet “alle” innbyggerne på torget som tilskuere. Nabogaten var stengt i denne forbindelse så vi fikk heldigvis brukt den som arena istedet og fikk akkurat gjennomført treningsøkten før teateret startet:

Magnus stempler post i et smug:

1-2. april deltok vi på MOC 2023 (Mediterranean Open Orienteering Championship. Første løp var en sprint i Vieste med flott
arena rett ved stranda hvor noen benyttet mulighet til et bad etter løpet.

Magnus klar for start:

Mange trappetrinn opp til startpost:

Magnus var godt fornøyd etter løpet og fikk en fin 4.plass i H18:

Tobias endte på 12.plass i Eliteklassen etter et godt løp. Sprinten gikk ok bortsett fra en post hvor jeg tapte 30 sekunder, fulgte ikke så godt med og løp forbi et smug jeg skulle tatt inn, sier Tobias.

Martin er i opptrening etter en skade og prioriterte derfor ikke sprintløpet og deltok derfor ikke.

Livelox sprint.

Resultatliste sprint

Dagen etter var det klart for Langdistanse i Foresta Umbra:

Magnus gjorde et veldig godt løp og vant H18 klassen! Det gikk veldig bra i starten og jeg fikk god flyt i orienteringen, litt smårot på slutten, men alt i alt veldig fornøyd, sier Magnus.

Alle herre vinnere (unntatt elite):

Tobias på vei mot mål:

Langdistansen gikk mye bedre enn sprinten, sier Tobias. Ingen store bommer og fin flyt i det tekniske. Har trent mye i det siste så det var litt tungt fysisk å løpe konkurranse igjen, men det var også meningen at jeg ikke skulle lade opp til løpene. Først nå etter påske kommer første viktige konkurranse med uttaksløp til verdenscup i Østfold.

Tobias og Martin studerer veivalg:

Martin deltok i H20. Martin var godt fornøyd med gjennomføringen, spesielt med tanke på at dette var første hardøkt på lang tid i et nytt terreng. Jeg hadde noen små feil, men klarte å unngå noen større bommer i et krevende terreng, sier Martin. Martin kjørte siste del av løpet rolig for å unngå for stor belastning i opptrenings perioden etter skaden, men det holdt likevel til 2.plass!

Livelox langdistanse

Resultatliste langdistanse

Fra andreøkt mandag 3.april som ble kjørt med to runder felles start i en gaflet løype. Martin helt til venstre:

Martin diskuterer veivalg etter økta med Kristoffer Strøndahl Wik og en annen Freidig løper:

Siste økt for avreise var mellomdistanse samlingsmesterskap. Magnus ut fra start:

Martin på start:

Martin gjennomførte nok et godt teknisk løp og kjørte halvhardt hele løpet. Det holdt til en 2.plass blant mange gode Freidig løpere. Vegard Kittelsen vant løpet. Magnus ble nr 12. Tobias deltok ikke da han hadde reist videre til en sprint samling i Nord-Italia i regi av NOF.

Livelox samlingsmesterskap. Samme økt/livelox som Landslaget kjørte ca 3 uker før.

Resultatliste samlingsmesterskap.