Gull i VM. Tobias løp Norge inn i stafetten.

Tobias Alstad viste fram vinnerskallen i dag da han løp Norge inn i stafetten igjen på 3.etappe i VM.  Etter to etapper lå Norge 1,13 bak teten på en 9.plass.  Da virket det langt opp og fram for å kapre en medalje på tidenes første VM i sprintstafett for juniorer.  Men Tobias viste imponerende styrke både fysisk og mentalt, og løp en skikkelig brak-etappe.  Dermed vekslet han som nummer to, bare 12 sekunder bak ledende Finland.

Tobias stempler inn på siste post og har tatt inn over minuttet på teten.

Finland hadde mandagens verdensmester Eliisa Mattila på siste etappe.  Men Norges Pia Young Vik lot seg ikke skremme av det. På en forferdelig spennende TV-sending fra mesterskapet kunne vi se at flere nasjoner kjempet i teten på siste runde.  Norge dro seiren i land foran Ungarn, Tsjekkia og Finland.  Dermed sitter Tobias igjen med ett gull og ett sølv fra VM så langt.  Regner med at Levangers ordfører spanderer kake når våre gutter kommer heim igjen.  For Martin Vehus Skjerve løp også en knallsterk 3.etappe i dag.  Det var på Norges 3.lag. som ville endt på en 10.plass totalt.  Men i selve VM er det bare landenes førstelag som kommer på den offisielle resultatlista.

Gnistrende løp også av Martin Vehus Skjerve.

Paul Sirum som fulgte sin elev på skjermen hjemmefra i dag også, var rimelig imponert av hva Tobias presterte.

-Vi diskuterte i går at avslutningen på etappen kunne komme til å bli tøff fysisk. Så vi ble enige om at han skulle ha skikkelig  krutt i beina den siste kilometeren.  Det gjennomførte han, og passerte de andre lagene da.  Jeg er mektig imponert.  Det er ikke mange som bare får sitte på en sykkel en hel treningsvinter, bommer så det holder på de første vårløpene han får springe, for så å greie å ta ut maks på de to viktigste løpene i sommer.  Han e ein vinnerskalle!

Tobias intervjues på TV-sendinga.

Selv sier Tobias dette om dagens løp til hjemmesida:

-Jeg trodde jeg skulle greie å hente inn 30 sekunder med et maks løp.  Men at jeg tok over minuttet er nesten litt ufattelig.  Jeg har jo ikke fått trent skikkelig på beina i vår.  Det lille jeg har løpt er konkurranser.  Dette har gått over all forventning, og nå venter en god treningsperiode slik den bør være. Og i morgen skal det avgjøres om skogsdistansene skal settes opp igjen i november.  Det hadde vært helmaks.

-Hvordan skal du feire VM så langt?

-He, he.  Det blir en liten bankett på lørdag.  Men ikke store utskeielser av den grunn.  Skal hjem og trene nå vet du.

Oda Scheele og Mikkel Holt løp de to første etappene for Norge.  Mikkel som løper for Freidig, bor i samme kollektiv som Tobias i Trondheim.  Nå kan begge to reise hjem med to medaljer hver, ettersom Mikkel tok bronse på mandagens individuelle sprint.  Men ingen kan frata Tobias at han med gull og sølv faktisk ble selve VM-kongen.

Resten av VM, skogsdistansene, er foreløbig utsatt pga av varmen og brannfaren i skogen.  Kanskje blir de altså arrangert i november.  Det kan forsåvidt passe Tobias og Martin godt.  Da får de flere måneder nå på å forberede seg til resten av mesterskapet.  Noe i alle fall Tobias trenger med sitt spinkle treningsgrunnlag så langt i år. Fredag skal det arrangeres en uoffisiell sprintstafett med rene herre- og damelag.

 

Takk til Lena og Rolf for bilder.