Feiring av OL-GULL

Frolleder Astrid Rotmo var stolt over å kunne feire Frolmedlem Birgit Skarstein med OL-gull.

Stykket er hentet fra iLevanger:

LEVANGER (iLevanger): 29. august rodde Birgit Skarstein inn til gull i Paralympics. Tiden etter gullet har vært hektisk, men tirsdag kveld kunne endelig 32-åringen hylles i hjembyen.

100 inviterte gjester var på plass ved Levanger videregående skole. Her ble det taler, kakespising og selfier med gullmedaljen.

– Dette synes jeg var utrolig hyggelig. At noen stelte i stand dette og at det kom så mye folk setter jeg veldig stor pris på, sier Birgit Skarstein.

– Det var antydning til noen tårer også?

– Hehe. Det er mye som ligger bak dette gullet og ikke minst har det siste halvannet året vært spesielt. Det har vært en lang vei og jeg har jo ikke sett så mye folk siden korona. Det å hele tatt få komme hjem og møte så mye folk er artig. En utrolig trivelig kveld. Jeg føler jeg deler gullet med hele Levanger. Det er så mange som er en del av det, sier Frol-jenta.

FEIRING: Det var kaker, taler og sang da Birgit Skarstein ble hyllet i Levanger tirsdag kveld. Foto: Emil Ringstad

32-åringen er hjemme i Levanger fram til torsdag.

– Det er godt å være hjemme, og deilig å få se så mye folk. Jeg setter pris på alle dager jeg er hjemme, sier Skarstein.

Taler

Først ut til å holde en tale tirsdag kveld, var Ole Midtsian Salater. Banksjefen fra Sparebank 1 SMN var blant initiativtakerne til festkvelden.

– Vi er veldig stolt av det du har fått til, Birgit, sa Salater på scenen.

Også ordfører Anita Ravlo Sand talte.

– Levanger er utrolig stolt av deg. Du er en virkelig stor helt her i Levanger og en stor inspirator. Vi vil takke deg for den formidable innsatsen – både på idrettsbanen og som det samfunnsengasjerte menneske du er, sa Sand før hun overrakte en blomsterbukett.

Litt senere på kvelden fikk ordføreren holde på gullet.

– Gullmedaljen er faktisk tyngre enn ordførerkjedet, sier Ravlo Sand.

 

Ordfører Anita Ravlo Sand fikk kjenne på gullet. Anita sier at gullet er tyngre enn ordførerkjedet. Foto: Emil Ringstad

Stolt Frol-leder

Frol-leder Astrid Indgaard Rotmo ønsket også å hylle Skarstein.

– Du er bare helt rå og jeg er så imponert over hva du har oppnådd. Du viser at alt er mulig. Det er rett og slett ingen grenser på hva du kan oppnå. Jeg er stum over det du har klart å prestere. Du er et stort forbilde for mange, og vi i Frol ønsker å gjøre stor stas på deg, var noe av det Rotmo sa på scenen.

De unge utøverne Live Marie Langøygard, Mia Reinås, Jonas Alstad, Ludvig Langøygard, Selma Langøygard, Erik hemming, Nora Hemming, Brage Reinås, Henrik Alstad og Johannes Alstad fra Frol delte ut tegninger til helten sin.

 

De unge utøverne Live Marie Langøygard, Mia Reinås, Jonas Alstad, Ludvig Langøygard, Selma Langøygard, Erik hemming, Nora Hemming, Brage Reinås, Henrik Alstad og Johannes Alstad fra Frol delte ut tegninger til helten sin.

Birgits far, Bjarte, holdt en tale om Birgits reise, mens Magnus Hestegrei både talte og sang. Hestegrei er mektig imponert over Skarstein.

– Du er et glødende eksempel og symbol på at man aldri skal gi opp, sa Hestegrei.

Pengegave

Siste taleholder var Olav Martin Indgaard, leder Levanger idrettsråd. Han delte ut en sjekk på 10.000 kroner til Skarstein.

– Det er en stor ære for meg å hedre denne fantastiske prestasjonen. Du er nå inne på en eksklusiv liste over gullvinnere fra Levanger. Du er et stort forbilde for hele Levanger, var noe av det Indgaard sa.

De unge guttene Nils Søberg Fenstad, Brage Knipenberg, Bendik Knipenberg og Filip Hildrum fikk holde på gullmedaljen.

– Oi! Den var tung, sa Fenstad.

– Den var tung og kul, sa de andre guttene.

 

Nils Søberg Fenstad fikk holde på gullet. Foto: Emil Ringstad

Etter kakespising hadde Eldar Rønning et intervju med Skarstein på scenen. Her snakket duoen om veien til gullet, hvordan treningshverdagen er og samholdet på ro-landslaget.

Her fikk Skarstein også et spørsmål om hun kommer til å stille i Paralympics i Beijing til vinteren.

– Vi får se, smilte Skarstein.