Lørdag starter VM. Eef er klar til start!

Etter sprint-EM 14.mai har Eef van Dongen hatt ett stort mål; lørdagens sprint i VM i Tsjekkia. Eef manglet bare sekundet på å kvalifisere seg til finalen i EM. Lørdag håper hun på finaleplass.

Team Nederland (Eef og trener/samboer Simon Jakobsson) kom til Doksy allerede 20. juni. Eef ble i vinter innvilget støtte fra IOF til VM-deltagelse. Dette for at løpere fra små o-nasjoner skulle kunne stille til start. Hun får et lite støtteapparat i mesterskapet. Men for at hun skulle få det, måtte hun love å løpe både mellomdistansen og langdistansen i skogdelen av VM også. Tøffe saker for en som gikk på nybegynnerkurs for 3 år siden.  Sprint behersker Eef veldig godt nå. Det blir hakket tøffere med mellom og lang i det vanskelige sandsteinsterrenget i Doksy. Frol var for øvrig den siste klubben som fikk trene i terrengene rundt Doksy i 2017.  Uka etter vår treningssamling der, ble terrengene sperret da byen ble tildelt VM 2021.

Fra mandagens trening

Men Eef har ikke latt seg skremme av at hun skal løpe alle distanser i VM. Hun og Simon har trent 12 økter i konkurranselikt terreng i Tsjekkia på 10 dager nå. Så o-teknikken har bedret seg mange hakk.  Den fysiske formen vet vi er god.  Det har hun også sett på treningsøkter der hun har kunnet sammenligne sin løping med strekktider fra det norske landslaget. Men først og fremst er det VM-sprinten det handler om.  Der er hun kapabel til å gå til finalen.  Fra og med i dag har hun flyttet ut av sitt Airbnb-krypinn i Bedřichov, som er en skibygd nær mellomdistanse-terrenget , og blitt en del av “IOF WOC clinic”. Nå er siste VM-forberedelser i gang! I morgen er det treningsforbud for alle løpere. Da skal alle testes og akkrediteres. Hviledagen kommer nok godt med, selv om Eef elsker å trene. Lørdag 09.45 går starten på kvalifiseringen. Vi ønsker lykke til!

Hele VM, bortsett fra kvalifiseringene, sendes på NRK-TV. Det er bare å glede seg!

VMs hjemmeside.

Reportasje i Innherred: