Tross seier og sjetteplass: Tobias ikke helt fornøyd.

Tobias oppsummerer helgas VM-uttak på Kongsberg med at mye var veldig bra, men fortsatt må noen bommer lukes bort.

Junior-VM går i Tyrkia i september.  Og dit har Tobias Alstad veldiglyst til å dra.  Lørdagens VM-uttak på mellomdistanse var derfor en veldig god reisesøknad fra Tobias sin side.  Med seier i det første av fire uttakingsløp fikk han en veldig god start på kvalikløpene.

-Det var ikke et perfekt løp, innrømmet Tobias etter løpet.  – Jeg bommet rundt 40 sekunder på den tredje posten, og har noen 10-sekunders sleiver ellers i løpet. Men farten var god, så jeg sier meg godt fornøyd med dette løpet.

Søndag var det langdistanse, og der slet Tobias i starten.

-Jeg løp veldig dårlig i starten.  Jeg la nok igjen rundt 3 minutter på de 3 første postene med skikkelig dårlig gjennomføring. Etter det fikk jeg til en veldig bra periode, før jeg la igjen et nytt minutt på slutten av løpet.  Slik summert burde jeg ha løpt minst 4 minutter raskere i dag for å ha vært fornøyd med løpet.

Tobias ble nummer 6 i eldste juniorklasse i dag, og nummer 7 totalt ettersom Martin Vehus Skjerve fra Verdal OK i yngste juniorklasse vant totalt blant juniorene.  Riktignok en seier han delte med vinneren i eldste klasse, Kornelius Kriszfat-Løvfald fra Nydalens SK.  Martin vant alle tre løp i yngste juniorklasse i Norsk O-Festival på Kongsberg i helga. Sprint på fredag, og de to uttaksløpene til VM.

De to siste uttakingsløpene til VM går på Røros og Tynset første helga i august.