Tobias ledet, Eirin avsluttet best.

Under dagens NM sprint i Nydalen i Oslo var Tobias nære ved å gå helt til topps i yngste juniorklasse.  På formiddagens kvalifisering viste Tobias at han var i form.  Han vant sitt heat med stor margin.   I finalen åpnet han bak skjema til første meldepost ved å passere på en 19.plass.  Men så fikk han orden på det tekniske, og skrudde opp farten skikkelig.  Fram til neste meldepost 1,6 km senere hadde han løpt meget godt, og var helt i tet.  Ledelsen holdt han også til neste meldepost.  Men så ble det problemer i den teknisk vanskelig avslutningen.  Der forsvant såpass mange sekunder at han til slutt løp inn til 7.plass.  Sigurd Paulsen Vie fra Haugesund vant klassen 57 sekunder foran Tobias.

Tobias diskuterer dagens løype med trener Jo F Indgaard.

Eirin på sin side åpnet svakt, men avsluttet desto sterkere.

-Jeg tok noen dårlige veivalg til de første postene, forteller Eirin.  -Etter det gikk det bedre og bedre, og det fysiske var også bedre enn på flere uker.

Med andre ord en positiv utvikling for Eirin, som søndag også får løpe sprintstafetten på mikslag med Freidig. Dagens resultat ble en 11.plass i seniorklassen. Ingeborg Eide fra Byåsen vant, noe hun også gjorde på NM ultralang distanse tidligere.

Eirin intervjues av Trønder-Avisas utsendte, Erik Borg.