God stemning i Tio

Til tross for skade- og sykdomsproblemer over lang tid, ble det rapportert om god stemning i Frolleiren gjennom Tiohelga. Flere nye lagledere  på plass fikk mange nye o-opplevelser. Logistikken fikk prøvd seg, og natt til søndag ble for noen brukt til å ombooke billetter fra SAS hjem igjen.

Godt å gjøre seg kjent med arena et par dager før den er stappfull av mennesker.

De ivrigste løperne reiste nedover til Skåne allerede onsdag. Så fulgte resten etter torsdag og fredag. Lena Alstad, Heidi Krogstad Stendahl og Svend Arne Skjulsvik hadde ansvar for ungdoms- og damelaget.  Arild Vassenden skulle holde orden på herrene sammen med Olav Martin Indgaard. Men sistnevnte fikk ikke reise med SAS, så Arild & Co fikk nok å henge fingrene i gjennom natta.

Magnus, Ådne og Selma før start i ungdomsstafetten lørdag morgen.  Dessverre manglet vi en fjerdeetappeløper, så vi avsluttet etter tre etapper.

Selma kommer inn på arena.

Stolt lagleder.

Løperne følges ute i skogen via storskjerm på arena.

Så var det klart for damestafetten på ettermiddagen, og denne spretne gjengen løp godt for Frol. Eirin, Sara, Eef, Lena og Maren.

…og så kom regnet.

Lena på vei mot mål.

Maren ferdig med siste etappe. Laget ble nummer 126 av 347 lag.

Når herrestafetten startet lørdag kveld var det blitt mørkt, så våre utsendte fotografer fikk problemer.  Problemer fikk også UK tidligere på dagen.  Jo var ikke i slag, og måtte melde avbud til førsteetappen han hadde gledet seg til.  Tidligere hadde vi flere forfall fra skadete løpere, så gode råd var dyre.  Heldigvis hadde vi onsdag fått med oss 16-åringen Martin Vehus Skjerve fra Verdal OK til å løpe en nattetappe. Dermed meldte vi inn laget som et mikslag.  Men bare timer før start var vi bare 9 herreløpere til 10 etapper.  Da kom Eirin som en reddende engel.  Etter å ha løpt damestafetten, tok hun noen timers søvn før hun likegodt løp en etappe i herrestafetten også.  Flott gjort!  Og hun løp godt.  Bare 2 lag greide å passere henne på etappen.

Vi kom aldri opp i teten i år.  Men underveis i stafetten var det flere av løperne som løp knakende godt.  Såpass godt at vi bør kunne være optimister foran Jukola som har bare 7 etapper.  Og forhåpentligvis er alle skadde løpere løpsklare da.  I natt ble vi nummer 40 av 315 startende lag.   I Jukola skal vi kjempe med 1700 lag i herreklassen, og noen færre i dameklassen.

Om alt går bra, kan våre siste løpere være hjemme igjen mandag ettermiddag.  Om ikke SAS kansellerer de ombookede flyene også.

Se reportasje i TA her.

Se video fra Tio her.

Takk til Svend Arne og Lena for bilder.