Positive sprintløp i Stavanger.

Maren Grande (bildet)  og Eirin Svanøe-Hafstad har i helga deltatt i åpningsløpene i “Sprintliga 2019”, en liga som avsluttes med NM knockoutsprint i Verdal 21. september.

Maren kom helt til finalen i helgas knockout-konkurranse, som også var et prøve-NM for konkurranseformen. 10 løpere gikk til finalen fra de 3 semifinalene. I selve finalen lå Maren på 7.plass til det gjensto 2 poster. Men et dårlig veivalg til nest siste post førte Maren til en 8.plass til slutt.  Likevel, plasseringen må være en skikkelig opptur, ettersom treningsvinteren har vært en del preget av småsjukdom.

Startfeltet i damefinalen.  Maren lengst t.h.

Eirin ble som kjent skadet dagen før NM-uka startet i september i fjor. Med påvist langdistansekne ble det noen rolige uker før hun kunne begynne en forsiktig opptrening igjen.  Mye alternativ trening har det blitt gjennom vinteren, før hun fikk starte med forsiktig løping igjen.  Nå har hun hatt noen uker med kvalitetstrening, og kneet virker å være i orden.  Noe hun selvfølgelig er meget glad for. I helga løp hun bedre og bedre for hver konkurranse. I semifinalene hadde hun totalt femte beste tid av samtlige damer.  Men den elektroniske tidtakinga hadde ikke registrert hennes stempling på en av postene.  Og dermed røk hun ut som disket.   Surt, for alle visste hun hadde stemplet på posten.  Men viktigst av alt syntes hun likevel det var at kneet endelig var smertefritt.

Frol var representert med disse 4 under åpningen av Sprintliga 2019. F.v. Eirin Svanøe-Hafstad, Maren Grande, Kine Sofie Sandstad Skjeset (landslagsfysio) og Håvard Dypdahl (landslagslege).