Nesten topp 10.

Nattas herrestafett ble både lang og spennende. Nesten 12 timer brukte IFK Gøteborg på å vinne stafetten. Og våre herrer var mye nærmere tidsmessig i år enn i fjor.  En drøy kilometer før mål lå vi foran Halden, og så ut til å kunne sette en ny rekord.  Nemlig å slå Østfoldslaget i Tio.  Det holdt nesten.  Men på det siste løpsstrekket innover til arena ble Magne Dæhlie for sterk for Paul.  Til gjengjeld startet Paul ut på sin etappe hele fire og et halvt minutt bak Halden. Det er ikke mange løpere som løper inn så mye på Magne på en stafett.  Råsterkt!!  Det ble en fin 11.plass til slutt.

Gode forberedelser gjennom vinteren, på påskesamlinga, og ikke minst på precampen, var med på å gi oss et nytt flott stafettresultat. På bildet er det samling kvelden før start der taktikken for hver enkelt etappe legges i detalj.

For oss som fulgte stafetten via web-TV gjennom natta, ble det hele fryktelig spennende.  Ikke minst på slutten når guttene fikk skikkelig dreis på løpinga. Vi vet det er veldig vanskelig å hente inn mange plasseringer på slutten av en stafett som Tio.  Men Yngve og Paul viste storform, og begge løp inn til etappetider helt i toppsjiktet.  Dermed ble det pyntet fint på plasseringen gjennom de siste 24 kilometrene. Det lover godt for viktige konkurranser som kommer.

Når vi i ettertid ser at vi aldri var dårligere enn nummer 30 på noen av vekslingene, sier det sitt om jevnheten i laget. Carl Petter gjorde som forventet på første etappe, og leverte en sikker åpning. Martin og Lars fulgte fint opp, og Stian gjorde mange kloke valg på Långa natten. Arrangørene hadde på forhånd spådd at mye ville komme til å skje på etappe 5 og 6.   Johan fulgte taktikken og leverte på femte.  Selv et skifte av linse ute i skogen vippet han ikke av pinnen. Ulf, Isak og Jo løp på det jevne slik vi vet de kan, før altså Yngve og Paul satte inn med høygir. Disse to viste verdensklasse på sine etapper.

Tio 2018 vil bli husket for mye, men kanskje mest for at den stipulerte vinnertida ble overskredet med tre kvarter. Det sier sitt om vanskelig orientering, og et veldig tøft terreng.  Våre løpere trener og konkurrerer sjelden i denne typen terreng. Det gjør det desto mer imponerende at de løper inn til en 11.plass blant verdens beste klubblag.  En sjeldenhet er det også at dette laget består av løpere fra bare en nasjon. Det er tøft i toppen i internasjonal orientering. Våre herrer viste nok en gang at de hører til akkurat der.

Lagleder Arild viser Yngve vegen ut av målfeltet.

De fleste herreløperne samlet på morgenkvisten søndag. Ytterst til høyre tøffingen Tobias Alstad.  Lørdag løp han først en etappe i ungdomsklassen på et mikslag med Freidig.  Noen timer senere, på natta,  løp han tredjeetappen i herrestafetten på et mikslag med Uddevalla. Fin trening for Jukola!