Lengst vei til samling.

Chiara Dalla Santa er tilbake i Frol-trøya. Og er den løperen som reiste lengst for å komme på Tio-samling utenfor Stockholm.

-Det er så artig å være med denne gjengen på samling, sier Chiara på godt trøndersk. – Jeg har savnet veldig å være sammen med dem på samling igjen. Jeg trives så godt i Frol-miljøet, så nå måtte jeg bare reise fra Italia en tur.

-Jeg reiste med tog fra Trieste der jeg studerer, og til Milano.  Der nattet jeg over hos en venninne før jeg tok flyet til Stockholm dagen etter. Det er så godt å være her.  Det er så lett å trene sammen med gamle venner.  I Trieste er det vanskelig å få trent løping skikkelig.  Enten må jeg løpe rundt og rundt på en friidrettsbane, eller så må jeg løpe på asfalt.  Da er det bedre når jeg er hjemme i Primiero-dalen.  Der er det mye snø, så da får jeg trent på ski.  Jeg håper å få løpe Tiomila for Frol i år, så da måtte jeg jo hit for å trene i relevant terreng.  Noe slikt som det vi har her finnes absolutt ikke i Italia. Nå har jeg fått mye hjelp av Trond på treningene her, og jeg har bl.a. måttet ta tak i kompassbruken min igjen.

-Hvilke mål har du for årets sesong?

– Først og fremst Tiomila og Jukola i Finland.  Det dumme er at jeg har mange eksamener rundt Jukola, så jeg må se om jeg i det hele tatt rekker å komme opp fra Italia.  Så kommer jeg til å løpe noen distanser i det Italienske mesterskapet. Og når skolen slutter i juli kommer jeg til Norge for å arbeide noen uker.  Da håper jeg det passer fint å få med seg NM-uka.  Det blir et stort mål sammen med gjengen.  Etter det får vi se hva som skjer.  Kanskje blir det studier i Norge?

Trond og Chiara har diskutert mye o-teknikk de siste dagene.

Middag med gjengen.

Konkurranseinstinktene er alltid på plass.