Frolinger på samling i Spania

To av Frols ivrigste o-løpere og to av de som deltok på aller flest o-løp under fjorårssesongen har tjuvstartet årets sesong med samling i Spania. Først del av samlingen besto blant annet av deltakelse på 3 konkurranser nær Barcelona og på programmet sto det mellomdistanse, langdistanse og sprint.

Mellomdistansen virker å være brukt til å finstille kompasset og komme i orienteringsmodus. Men allerede på langdistansen viste Eirin at vintertreninga har vært bra og at hun blir å regne med i årets sesong. Her fikk hun en sterk 5. plass 2:38 bak Galina Vinogradova og bare 37 sekunder bak sterke Natalia Gemperle som tok sølv på samme distanse under VM i Strømstad i 2016. Maren ble her nr. 14, men hun slo sterkt tilbake på sprinten dagen etter og viste at hun så langt i år er Frols beste sprinter.

Jentene deltar på treningscamp i forbindelse med Mediterranean Open Championship (MOC) og er på samling med utøvere fra flere klubber, blant annet NTNUI, Bekkelaget og Lillomarka. De befinner seg akkurat nå noe lengre nord i Spania og kommer etter planen hjem torsdag 23. februar.

Ubekreftede rykter tilsier at de har det veldig bra på samling og hvis du er nysgjerrig på hvordan de har hatt det, eller hvordan orienteringsterrenget rundt Barcelona er, kan du benytte muligheten til å spørre Eirin på Skallstuggusamlinga nå i helga. Der skal hun i følge påmeldinga kommer innom fra lørdag til søndag.