Ulf og Jo tok ansvar.

Som dette utmerkede organ skrev i går, håpet vi at Ulf Forseth Indgaard skulle ta ansvar og vinne dagens mellomdistanse. Det ser ut til at vi skal fortsette med slike ønsker….

Ulf lystret, men broder Jo hadde faktisk også oppfattet hva det dreide seg om. Dersom Paul skulle vinne Norgescupen for senior, måtte han ikke bli dårligere enn nummer 16 i dag dersom Jon Aukrust Osmoen vant.  Ingen i Frolleiren var sikker på at Paul holdt helt til mål i dag. Derfor måtte noen slå mye omtalte og lettbeinte Osmoen.

(På bildet diskuterer Ulf og Jo dagens løype med bestefar Brynjulf Forseth)

Brødrene fra Flatåsen tok ansvaret. Begge to startet relativt seint i løpet, og Jo festet et grep tidlig. På 6.post overtok han ledelsen i løpet. Ulf startet rundt kvarteret bak Jo. Og da Ulf ikke passerte på bestetid på førstepost pustet frolingene lettet ut. Det var statistisk sett et godt tegn fra Ulf sin side.

Per Ivar Skinderhaug fanget Jo i herlig driv på en av dagens poster

Ulf jobbet seg stadig oppover på passeringspostene. På den 14.posten var han på andreplass bare 3 sekunder bak Jo. Osmoen på 3.plass var 11 sekunder bak Jo.  Det lå an til en trilleravslutning. På neste post passerte Ulf 2 sekunder raskere enn Jo. Nå var Osmoen bare 10 sekunder bak.

Puh!

Ulf hører fra speaker at han kan vinne dagens Norgescup. Foto: Per Ivar Skinderhaug.

På de siste 4-5 postene økte Ulf på konkurrentene med noen få sekunder på hver av postene.  Dette holdt til seier 23 sekunder foran Jo. Osmoen ble nummer 3. Men var da 33 sekunder bak Ulf.

Gratulerer til Ulf og Jo med dobbeltseier i Norgescupfinalen. Paul har nok allerede takket på sin måte.

Paul ble nummer 8, og Carl Petter Lyngen nummer 11. Eirin Svanøe-Hafstad ble best av våre damer med en 14.plass.

Dagens herrepall.

Rett så fornøyde gutter.

Ragne Munkeby løp NCfinalen i D 17-18 i dag, og ble der nummer 43.  Landets beste 16åringer hadde sin egen sesongavslutning, O-idol.  I jenteklassen hadde vi med to løpere. Mari Kilskar Grevskott ble nummer 12 og Matilde Munkeby nummer 16.

Matilde, og Mari på bildet under.

Fotografer: Olav Martin og Randi.

Se reportasje fra orientering.no her.

Søndag går NM stafett for junior.  Der løper Mari, Matilde og Ragne på vårt lag.