Gratulerer Paul!!

Hele Frol gratulerer Paul Sirum som i dag sikret seg sammenlagtseieren også i seniorklassen i Norgescupen. Dermed er han førstemann som greier å vinne både seniorcupen og U23-cupen samme år.

Paul fotografert av Per Ivar Skinderhaug i dag.

Men det var ingen selvfølge at Paul skulle greie å hale i land sammenlagtseieren i dag.  Han har følt seg rimelig utslitt etter NM-uka som var høstsesongens store mål. Og fredagens sprint var heller ingen opptur. Han hadde håpet at resultatet der skulle bli såpass godt at han kunne stå over dagens mellomdistanse, og hvile fram til Verdenscupfinalen i Sveits neste helg. Slik gikk det ikke, og han måtte psyke seg opp til dagens start.

-Jeg kjente det under oppvarminga i dag også at kroppen ikke var med. Da skjønte jeg at dette kom til å bli knallhardt, sa han etter målgang.

En mental prøvelse.

-Jeg skjønte at jeg måtte ta en prat med meg selv. Dette kom til å bli en konkurranse på det mentale når det fysiske ikke ville være med. Helt fra start måtte jeg kjempe mentalt fra første motbakke.  Jeg følte at jeg liksom bare slang opp bakkene, i stedet for å løpe. Men jeg visste at jeg måtte i mål på en brukbar plassering for å vinne “kula”. Jeg tror jeg har blitt sterkere mentalt det siste året, og dette brukte jeg til fulle i dag. Det var utrolig godt i det hele tatt å komme til mål.

Og det holdt i massevis.  Paul måtte ikke bli dårligere enn nummer 16 dersom Jon Aukrust Osmoen vant også i dag. Paul kom inn på en flott 8.plass, og Osmoen vant ikke.  Se egen sak om det.

Paul ble raskt etter innkomst gratulert av sin hovedsponsor når det gjelder blåbærsaft, bestefar Ove Haugskott.

Paul øverst på U23-pallen sammen med damevinner Sigird Alexandersen fra NTNUI.

Paul øverst på pallen i Norgescupen for senior. Jon Aukrust Osmoen fra NTNUI ble nummer 2 og Håvard Haga fra Nydalen nummer 3.

Ulf Forseth Indgaard ble nummer 6 sammenlagt i seniorcupen, og Martin Vister tredje best med en 13.plass. Eirin Svanøe-Hafstad ble nummer 15 sammenlagt i damenes seniorklasse.  I U23 kom hun mye høyere opp, men der har ikke NOF offentliggjort resultatene enda.

Bilder fra Per Ivar Skinderhaug, Olav Martin Indgaard og Randi Haugskott.

Takk til Sport8 som sponset årets Norgescup!

Se reportasje i avisa Innherred her og her.

Se reportasje i T-A her.