Nær medalje…

Målet for herrene var selvfølgelig medalje på NM-stafetten. Om det skulle bli første eller andrelaget var uvisst.  Derfor ble det litt nedtur etter stang ut og småskader på sisteetappen.  Men femte og tiendeplass er ikke dårlig. Og når tredjelaget også løper inn til 27. premieplass er det ok. Damelaget gjorde også jobben, og kanskje vel så det.  Tiendeplass er helt innafor.

Optimisme før start:   Line, Mathilde og Eirin.

Line startet for damene, og sa selv etterpå at hun slet med orienteringa. Det satt ikke helt som det skulle. Men Mathilde og Eirin på de neste etappene plukket stadig inn lag. Og det viktigste akkurat da var at vi slo Freidig.  Til neste år sier damene allerede nå at de ønsker seg opp på pallen!

Eirin sitter på målstreken i regnværet og konstaterer at Åshild Kolstad og Freidig kom for sent til å tukte oss.

Grunnet sykdom ble Elen Katrine t.h. eneste dame på andrelaget.

Det ble tett med Frol-lag på første etappe i herrestafetten. Speaker annonserte et helt Frol-tog på innløpet da Carl Petter, Stian og Ulf kom inn som lag 4,5 og 6.  Sterkt!

Avstanden framover til teten var liten. Så her var vi absolutt med i medaljekampen. Halden 2 og Nydalen 1 var bare minuttet foran. Carl Petter for vårt andrelag kom foran Stian (tredjelaget) og Ulf  (førstelaget).  Hadde ikke Stian gjort en sleiv helt på slutten hadde han kjempet om etappeseieren.  Det var godt å ta med seg etter at en slagskade i leggen sendte Stian ut av langdistansen på torsdag, og hemmet han på fredag. Søndag hadde han ikke tid til å kjenne etter.

Yngve på førstelaget og Martin på andrelaget fortsatte den gode løpinga.  Lars fikk med seg en uggen kropp ut i skogen, og slet seg gjennom etappen. Yngve kommer inn og veksler som nummer 5, og Martin som nummer 6.  På denne etappen løp Magne Dæhlie kanonbra for Halden 1, og kom først til veksling.  For våre to lag var det bare sekunder opp til tredjeplassen, så her skulle det bli spenning til siste slutt.

Men så var det dette med stang ut da. Jo på andrelaget tråkker over, og ser hemmet ut ved passering arena. Paul har fortsatt los på bronsen, men faller i ei steinur og tar 10 sekunder tenkepause før han fortsetter. Det ene låret fikk seg en kraftig trøkk, men det skal mer til for å stoppe disse guttene.  Andreas sørger for at tredjelaget også kommer inn på premieplass. Så da ble resultatene 5, 10 og 27.  Litt bak kanskje.  Men spennende var det!  Så får vi sikte mot pallen igjen ved neste anledning.