Åtte løpere til NM-finalen.

Frol har med 8 løpere til lørdagens finaler i NM mellomdistanse. Sju seniorer og en junior. Flere av våre seniorer gjorde knallgode løp i dagens kvalifisering, mens andre dessverre måtte se at finaleplassen forsvant i skogen.  Noen med hårfin margin. Blant herrene var det så spesielt, at om NM hadde hatt en deltager mer, ville det ha utløst 4 kvalifiseringsheat i stedet for 3. Da ville mest sannsynlig 3-4 flere av våre løpere kommet til finalen.   Men 8 løpere er ikke dårlig, og i lørdagens finaler her i Halden kommer det til å bli knallhard kamp om topp-plassene.

I herrenes heat 1 løp Ulf Forseth Indgaard flott.  Han ble nummer 3 bare 10 sekunder bak Anders Nordberg fra Nydalen.

Paul Sirum åpnet med bom i det samme heatet, men løp raskere enn de andre fra fjerde post og inn.  Det holdt til femteplass.

Stian Sundsvik var NMs uheldigste på langdistansen i går. Tidlig i løpet falt han og slo den ene leggene såpass mye at han bare måtte bryte. I dag var leggene mye bedre, og en finaleplass var innen rekkevidde.  Men Stian var ikke heldig og kom 18 sekunder for sent i mål, selv om innspurten var råsterk:

I Heat 2 løp Carl Petter Lyngen gledelig bra.  Det holdt til 7.plass, minuttet fra heatseier.  Jørgen Fiskum holdt ikke helt inn, og røk ut.

Heat 3 var ansett for å være “Dødens gruppe”.  Olav Lundanes vant oppskriftsmessig. Og Yngve Skogstad fulgte opp det gode løpet fra torsdag med en flott 3.plass. På bildet har han NM-vinner fra torsdag, Marianne Andersen, bak seg på dagens siste post.

Martin Vister viste gryende form i dag og kom inn på 5.plass.   Lars S Skjeset hadde ikke kroppen med seg i dag og havnet i en for han uvanlig B-finale med sin 15.plass. Det samme gjorde Andreas S Magerøy (bildet under) på plassen bak og Kristian S Bredesen som kom noe lengre ned. De 12 beste fra hvert heat gikk videre.

Mathilde Rundhaug stopper ikke å overraske i NM-kvaliker.  I fjor ble hun nummer 2 i sitt heat, i dag løp hun inn til 3.plass. Det som overrasker enda mer var at hun kom inn bare 4 sekunder bak gårsdagens NM-vinner og sølv-vinner fra årets VM, Marianne Andersen. Denne jenta har mye ugjort i o-løypa.

Eirin Svanøe-Hafstad er virkelig i støtet.  I dag løp hun kontrollert inn til 9.plass i samme heat som Mathilde.  Line Sundsvik og Elen Katrine Skjerve Bredesen ble slått ut, og forkjølelsen slo ut Maren Grande.   I tillegg til de omtalte løperne her, skal Ragne Munkeby løpe NM mellom i juniorklassen lørdag. Juniorene har direkte finaler.