Skikkelig skuffet etter dagens løp.

Tobias Alstad (Foto: Silvan Schletti) har lagt bak seg ei helg med flere gode resultater i verdenscupen. Men etter dagens normalsprint var han skikkelig skuffet.

– Huff, dette ble dårlige saker ja, sier Tobias på telefon fra Sveits.

-I dag bommet jeg allerede på post 2, og gjorde jevnt med småfeil hele veien etter det.  Dessverre.  Ikke noe løp å skryte av.  Nå gjelder det å lade på nytt til neste WC-runde i Italia til helga.

Selv om Tobias var skuffet, var ikke løpet så ille.  Det ble en 37.plass til slutt av de 127 løperne.  Men unggutten har høyere krav til seg selv enn det.  Rundt halvveis i konkurransen lå han topp fire av de norske løperne. Noe som ville vært en fin-fin plassering med tanke på VM-uttaket som kommer senere.  Nå ble han nummer 6 av de norske, men bare 11 sekunder fra å bli nest best. Så jevnt er det i kampen om billett til Skottland.

Fasiten fra helga ble en 6.plass i kvalifiseringsheatet på knockout-sprinten. Med påfølgende fjerde beste tid av alle i kvartfinalen, og utslått i semifinalen. Nummer 17 totalt på knockoutsprinten. To plasser bak Tobias her kom vinneren av dagens normalsprint Emil Svensk. Fra Sverige.