-Dette lærte jeg mye av!

Tobias Alstad fikk et tøft møte med verdens beste o-løpere på mellomdistansen i dag. Tidvis sprang han veldig bra, med flere strekktider topp 15. Men i dette selskapet tåles det ikke bom.  Og den kom på post 7.

-Jeg løp veldig bra i 90 prosent av løypa. Men ødelegger en god plassering med en treminutters bom på post 7. Og da ble det også en følgebom på den neste posten. Skikkelig skuffende å løpe så dårlig akkurat der. Men jeg er ung i dette selskapet, og har nok lært mye av å være med her.  I morgen skal jeg løpe første etappe på et miks-lag.  Det kan bli morro!

Etter at Tobias bl.a. hadde fjortende beste strekktid til post 6, ble strekktida til neste post bare den 134.beste.  En skikkelig nedtur der altså. Men han viste styrke med å komme tilbake i løpet igjen med mye god løping senere i konkurransen. En førsteetappe på stafetten kan passe Tobias veldig godt. Tobias ble nummer 59 i dag, og kunne glede seg over dobbeltseier til de norske herrene.  Eirik Langedal Breivik vant foran Kasper Harlem Fosser. Fosser tok med det hjem totalseieren i verdenscupen.

Tove Alexandersson vant også dagens konkurranse for damene. Men måtte se seg slått av sveitsiske Simona Aebersold sammenlagt i verdenscupen.  Dermed havnet begge kulene i familien Aebersold/Fosser.  Gøril kom inn på 24.plass i dag. Til Norsk Orientering sa hun etter innkomst at det ble litt for mye brekket på i dag. Litt for redd for å gjøre feil, og dermed litt nølende orientering.  Men lysten til å løpe i slikt terreng i neste års VM har bare økt i helga.