Tobias fornøyd med dagens sprint

Tobias (Bilde: arkiv NOF) greide kunststykket med å komme seg til semifianlen i dagens verdenscup knockout-sprint. Og snart er han god nok til å komme helt til finalen også. Det han leverte på dagens kvartfinale var det verdensklasse over. Der hadde han fjerde beste tid av samtlige løpere.

-Ja, kvartfinalen var veldig bra. Kjempestas å få det til der, innrømmer Tobias.

-Semifinalen startet også veldig bra, og det gikk fint til passering. Men til post 13 blir jeg med Joey Hadorn og Elias Jonsson på et høyreveivalg. Jeg trodde det var det beste veivalget, og hadde ikke sett det ene venstreveivalget som var kortere. Dermed kommer de bak oss foran når de løper venstre til 13. Og da ligger jeg plutselig sist i feltet. Da har jeg ikke så mye mer igjen å øke farten med, så jeg greier ikke å hente inn noen av dem. Men jeg er uansett veldig fornøyd med dagen, og det gikk mye bedre enn jeg kunne håpet på!  Semifinale mot disse gutta er stort.

Det var fire norske løpere som kom til semifinalene i dag. Ingen kom videre til finalen. Den ble til slutt vunnet av Joey Hadorn fra Sveits. Når Tobias er inne topp fire av de norske her, har han fortsatt gode muligheter for å komme til VM i Skottland senere i sommer.  I morgen løpes det normalsprint i Sveits, før verdenscupen forflytter seg til Italia.

Se Tobias sin kavrtfinale her.  Og semifianlen her.

Resultater herrer.

Dameklassen ble vunnet av gullgrossist Tove Alexandersson, Sverige. Viktoria Hæstad Bjørnstad ble beste norske på fjerde.

Resultater damer.