Tobias greit videre til finalene

Tobias gjorde jobben sin i dagens kvalik i knock-out sprinten i Sveits.  Det ble 6.plass i heat 3. Det er 12 løpere fra hvert av de 3 heatene som går videre til morgendagens finalerunder.   Seks av Norges åtte herreløpere i kvalifiseringen gikk videre. Dessverre røk brødrene Eidsmo fra Freidig ut. Håvard ble disket etter at han hadde oversett en postring, og dermed manglet stempling på den posten.

Etter å ha kommet tilbake til løperhotellet, og fått pustet ut, forteller Tobias om ei teknisk vanskelig løype i dag.

-Ble egentlig litt overrasket når jeg kom i gang, og oppdaget hvor teknisk denne løypa var. Her var det mange muligheter til å gjøre feil når farten skulle være høy.  Når du ser på kartet, der løypa kom inn mot parken her i byen, så var det satt opp gjerder som gjorde at vi måtte være skikkelig på for ikke å tape sekunder.  Jeg greide å holde hodet kaldt, og har bare en liten miss et sted i løypa som kostet 3-4 sekunder. Jeg regnet på forhånde med at det kom til å bli skikkelig tett mellom løperne på resultatlista til slutt.  Men vanskelighetsgraden gjorde sitt til at det ble litt vann mellom båtene.

Tobias sin løype ligger her.

-Du har havnet i heat 4 i kvartfinalen i morgen.  Hvordan ser du på mulighetene for å komme videre?

-Jeg har havnet sammen med 3 veldig gode løpere, og to som jeg bør slå. Da må jeg altså slå en av de gode for å komme topp tre, og videre til semi.  Jeg håper det går.  Formen er i alle fall god nå.  Men det er mye taktikk i finalene utover, så det blir knallhardt.

Hjemmenasjonen Sveits fikk hele 7 herreløpere videre til finalene. Og ut fra dagens kvalik synes mange av disse å være veldig sterke for tida.  Gledelig var det at hele 6 norske damer gikk videre i dag.  Det er lenge siden sist Norge hadde så mange til kvartfinalene.

VM-bronsemedaljør, og tidligere Frol-løper, Eef van Dongen fra Nederland røk nærmest på hodet ut av kvaliken. En meget skuffet Eef forteller her hva som skjedde.

-Starten for oss ble utsatt en halv time på grunn av styrtregn. Tidlig i løypa falt jeg i gress og gjørme. Der mistet jeg SI-pinnen min. Jeg oppdaget det ganske raskt, måtte snu og begynne å lete etter den i gresset. Jeg vet ikke hvor mye jeg tapte der. Men det var nok langt mer enn de sekundene som manglet opp til kvalikplassen. Pluss at jeg ble stresset av tidstapet.

Etter en start der hun passerte som nummer 28 på første meldepost, var løpet kjørt.  Men løpsstyrken er der, så på resten av løypa løp hun raskest av alle og klatrert opp til 16.plass. Da manglet det 7 sekunder på å få være med i morgen.