Knallsterk Tobias i sprint-NM.

Torsdag var Tobias Alstad 2 sekunder fra finaleplass på knock-out-sprinten i NM i Bodø.  I dag var han fattige 2 sekunder fra bronsen på normalsprinten. Der delte han fjerdeplassen med ingen ringere enn bl.a. verdensmester Kasper Harlem Fosser. Tobias imponerer stort for tida, og har holdt en imponerende god form i hele april og så langt i mai.

Med Tobias sine resultater i uttakingsløpene til Verdenscupen i sprint i Sveits og Italia i månedskiftet mai/juni, blir det umulig for NOF å utelate unggutten til disse løpene. Med plasseringene 5 og 3 i vårens første to uttakingsløp, og delt 4.plass i dag, bør dette holde når forbundet skal sende inntil 8 løpere til Sveits. Pluss at Kasper Harlem Fosser har friplass. Til VM i Skottland er nåløyet trangere. Det er usikkert hvor mange løpere NOF vil sende dit. Men det kommer til å være langt færre enn de inntil 9 som får løpe Verdenscupen.  Tobias øyner imidlertid sjansen til også å få løpe VM.

-Men da må jeg virkelig prestere i Sveits og Italia, sier Tobias. Som er strålende fornøyd med dagens løp. Selv om han etter å ha studert løypa i ro og mak etter innkomst ser at han har lagt igjen noen sekunder på 3 plasser i løpet.

-Jeg ser at det gikk et par sekunder på to plasser i starten, og kanskje nesten 5 sekunder på et veivalg på langstrekket gjennom Bodø.  Men derfra og inn gikk det skikkelig fort, så der tok jeg innpå igjen.

-Hvordan er det å dele fjerdeplassen med han som er verdensmester på distansen?

-Kjempeartig, kommer det kontant fra Tobias. Som ikke lenger har grunn til å la seg skremme av sine store forbilder.

Også trener Paul Sirum er strålende fornøyd med tingenes tilstand for tida.

-Vi kjørte ikke noen spesiell oppladning før NM, det er jo få dager siden Tobias hadde en langetappe i Tiomila, sier Paul.

-Tobias har så høyt grunn-nivå nå at jeg bare ba han senke skuldrene i NM og gjøre akkurat det som han kan.  Han har til gode å gjøre sikkelig dårlige løp for tida. Så får vi i etterkant nå sette oss ned og gå mer inn i detaljene i dagens løp.  Det er alltids noe å ta tak i der, det seg jeg av trackingen.  Det ligger nok sekunder der til å ta medalje i NM.  Så satser vi på å kjøre fram en god formtopp til Verdenscupen i månedskiftet. Da får vi se hva det holder til inn mot uttak til VM.

-For du er sikker på at han kommer på Verdenscuplaget nå?

-Ja, det går ikke an å ikke ta ut han nå, avslutter Paul Sirum.

Paul

Siste del av Tobias sin tracking i dag, med en noe skjev GPS. Hele trackingen ser du her.

Det sure været i Bodø har gitt litt småforkjølelse for Magnus Alstad og Filip Mitchell Iversen.  Men ikke værre enn at begge løp inn til sterke 12.plasser i dag i hhv H 19-20 og H 17-18. Anne Eline Vehus Skjerve ble nummer 31 i D 17-18. Morgendagens stafettlag blir et mix-lag med Ganddal IL.  Anna Taksdal, som ble nummer 6 i D 19-20 i dag, løper første etappe, Tobias tar andre, Anne Eline tredje, og Filip siste etappe.

Filip får æren med å ta siste etappe i morgen.