Lærerik Tio-helg.

Det var en trøtt, men fornøyd gjeng med løpere som seint i går kveld kom tilbake fra ei begivenhetsrik langhelg i Nynäshamn. Tiomila er en gigantisk idrettsopplevelse som setter spor. For de fleste av våre 21 løpere som var nedover, var dette første møte med en stor-stafett. Så her var det mye å lære. Terrenget var selvfølgelig uvant, men det ble taklet fint. Noen hadde aldri løpt nattetappe før, men det gikk også bra. Frols førstelag i ungdomsstafetten var med å kjempe i teten. Mens seniorlagene var en fin blanding av ungdomsløpere ute på stafett nummer to i løpet av et døgn, spreke veteraner og ledere, pluss 2-3 seniorer.  Så der ble det rått parti mot de beste.   Men absolutt alle våre kom i mål. Med masse nye erfaringer. Godt jobba!  (Bilde: Live kommer inn og veksler over til Selma)

Forberedelser før start i ungdomsstafetten.

Jonas på første etappe for Frol 1 i ungdomsstafetten viste nok en gang at han er blant de beste i landet i sin årsklasse.  Sikker og rask i skogen vekslet han som nummer 5 av de 280 lagene. Bare 40 sekunder bak teten.

Jonas stempler inn.

Mia på andre, og Solveig på tredje etappe fulgte opp den fine løpinga.

Solveig løp så godt at hun tok innpå teten på sin etappe, og sendte Ludvig ut på siste etappe.

Ludvig fosset gjennom skogen i voldsom fart, og passerte mange lag. Helt til han mot slutten av etappen tok feil av to stier og fikk en 8-9 minutters ekstrarunde for å komme på rett spor igjen. Synd, for her lå han an til å gjøre sitt livs store stafettetappe så langt. Og han var veldig lei seg etterpå.  Men dette rister han av seg, han har vist at han er i toppen når alt klaffer. Før smellen lå laget som nummer 3 av de norske lagene. Det er noe å ta med seg videre!

Magnus prøver å trøste en skuffet Ludvig.

Førstelaget som ble njummer 64.

Det unge andrelaget taklet også utfordringene godt. Skikkelig nervøse før start. Men godt fornøyde i mål. Her er Sondre, Daniel, Aksel, Live og Selma.  Aksle og Daniel løp sammen på andre etappe. En fin ordning for de yngste. Laget ble til slutt nummer 208.

Mia var tøff.  Bare timer etter sin etappe i ungdomssstafetten, stilte hun opp og tok første etappe i damestafetten.  Og den løypa var nesten 7 km! En natt-trening kvelden før var alt hun hadde av erfaring med denne typen orientering på forhånd. Men Mia kom i mål i fin stil, og mange erfaringer rikere. Så da var det bare for resten av damene å fullføre på samme måte.  Noe de også gjorde.

Mia, Kine Sofie, Marte, Anne-Eline, Lena og Marianne.

Magnus, Martin og Lars fikk æren av å ta de tre første etappene i herrestafetten. Disse gikk på tidligkvelden, før resten av stafetten fortsatte ved midnatt. Martin imponerte med 10. beste etappetid på andre.  Etter tre etapper var laget på plass 75 av de 317 lagene. Det ble tøft gjennom natta. Sondre, Jonas og Ludvig som hadde en stafett i beina allerede, var spreke nok til å ta hver sin nye etappe gjennom natta. Her veksler Jo med Sondre på morgenkvisten.

Tobias avsluttet det hele med en flott etappe. Det ble plass 124 til slutt. Her er hele laget:

Foran: Ludvig, Jo, Sondre, Rolf og Tobias. Bak: Magnus, Martin, Lars, Filip og Jonas.