Ny klubbrekord av Tobias.

Tobias Alstad har hatt en meget god trenngvinter i år.  En vinter med lite skader og sykdom, og gode samlinger i sydligere trakter, har tydeligvis gjort underverker.   I dag skulle han teste formen i vinterkarusellen i Ranheimshallen. Og Tobias hadde som mål å slette Stian Sundsviks klubbrekord på 3000 meter fra februar i 2020 på 8.30.2.

-Jeg har hatt min beste treningsvinter så langt, sier Tobias.  -Det har egentlig gått på skinner hele veien. Så i dag ville jeg prøve å slette Stians klubbrekord. Vi var tre løpere som før start avtalte å samarbeide med å dra 600 meter hver. Det var Trond Einar Moen Pedersli, Henrik Marius Laukli og jeg. Etter 1800 meter fikk jeg en litt tung periode. Men da det var to runder igjen kvikna jeg skikkelig til, og fikk en luke til de andre.  Da gikk det riktig fort unna.  Men at jeg skulle greie 8.19.6 var over all forventning.

-Dette lover godt for o-sesongen som snart er i gang?

-Ja, det ser lovende ut nå. Nå må jeg bare få o-teknikken til å sitte, så jeg får luket bort noen bommer. Det blir satsing på sprint nå framover. Og etter sommeren blir det forkus på skogsorienteringa og bl.a. NM-uka.

Tyske Anselm Reichenbach, som ble juniorverdensmester på sprint i fjor, kom i mål nesten 14 sekunder bak Tobias.

Også trener Paul Sirum er fornøyd med det han ser.

-Tobias er i rute nå. Så er det som han selv sier, nå er det om å finne postene også. Nå blir det sprinthelg i Bergen og samling sammen med Freidig i Tsjekkia i påska. Så starter o-sesongen….

Resultater:

  1.  Tobias Alstad, Frol IL                                 8.19.6
  2. Trond Einar Moen Pedersli, SPK Vidar   8.21.4
  3. Henrik Marius Laukli, Strindheim IL      8.21.9
  4. Anselm Reichenbach, NTNUI                   8.33.5
  5. Brage Takle, Kristiansand OK                   8.47.5

17. Jonas Alstad, Frol IL                                   9.54.3

 

10 minutter etter målgang stilte Tobias sporty opp som hare i neste pulje og dro broder Jonas inn til ny pers på 9:54.