Blindgater fører ikke fram

..noe Tobias fikk erfare i Euromeeting i Skotland i dag. Etter imponerende løping i knockout-sprinten i går, var det store forventninger til Tobias på den vanlige sprinten i dag. Men i gamlebyen i Stirling gikk han på ei skikkelig blemme. Løp inn i ei blindgate, måtte snu og løpe tilbake, og tapte mye tid.

-Ergerlig, sier Tobias etterpå.  – Jeg fikk egentlig ikke en god start på løpet heller. Jeg rotet bort 15 sekunder på den tredje posten, og tok et alt for dårlig veivalg til den femte posten.  Men ut fra den niende posten gikk det helt galt. Vi skulle ut på et langstrekk, og jeg løp inn i ei blindgate i stedet for den riktige gata. Huff, dette var nok mitt dårligste sprintløp i år.

Selv om det ble stang ut i dag, har Tobias i helga vist at han blir å regne med når det skal kjempes om plasser på det norske sprintlaget til VM i Skotland neste år. Men da må han unngå blindgatene.

I dag ble han nummer 41 av de 90 løperne. Vinner  ble Yannick Michels fra Belgia, som har gode 7,59 som pers på 3000 meter og 13,37 på 5000.

Dagens løype:

I publikumsløpene ble Jonas Alstad nummer 2 sammenlagt i juniorklassen etter tre dager. Rolf Alstad ble nummer 3 sammenlagt i H 40.