Ett sekund fra finalen i Euromeeting.

Så nær var Tobias Alastad i Skottland i dag. Knockout-sprint sto på programmet, og det ble en lang konkurransedag før alle fire løpene var unnagjort.  Tobias løp inn til 7.plass i prologen. Med det resultatet var han geit med videre.  I kvartfinalen viste han at han kan bli et godt kort for Norge i årene framover. Tobias vant sitt heat, og var klar for semifinalene.

Grunnet litt arrangørtrøbbel ble det 7 løpere i Tobias sitt heat, mot 6 i de andre to heatene. Tobias lot seg ikke skremme av at han havnet i heat med tre av Norges løpere i EM sprint for ei uke siden.  Både Jørgen Baklid, Eirik Langedal Breivik og Håvard Sandstad Eidsmo skulle løpe mot Tobias, pluss en sevnske, en franskmann og en danske.  Bare de to beste i hvert heat ville få plass i finalen. Og det var i dette bikkjeslagsmålet at Tobias kom det fattige sekundet for seint i mål. August Mollen fra Sverige vant heatet, mens Jørgen Baklid og Tobias kom i mål på sekundet bak. Baklid ble dømt først, så da ble det tilskuerplass for Tobias når finalen staret. Sveitseren Fabian Aebersold vant finalen. Tobias ble nummer 8 totalt. Med det ble han nest beste nordmann. Søndag er det vanlig individuell sprint, så der har Tobias nye sjanser.

Selv sier Tobias dette om dagens løp:  -Jeg er fornøyd med løpinga i dag. Det ble mye bedre løping enn jeg har fått til tidligere i år på knockout.  I semifinalen lå jeg noen sekunder bak et par minutter før mål, men greide å ta inn nesten alt på slutten. Selv om finalen glapp er jeg uansett veldig fornøyd. Og totalt en 8.plass i Euromeeting er bra.

Familien Alstad er med til Skottland.  Løper publikumsløpene, og er ivirge tilskuere til Euromeeting.  Neste år går VM sprint i Skottland, så da håper vi Tobias er med på det Norske laget. Og at flere frolinger er på plass for å heie. Broder Jonas har kommet på andreplass i alle løpene i juniorklassen i publikumsløpene. Far Rolf og mor Lena gjør det godt i veteranklassene.  Bildene er levert av Lena.