Nesten! Men til neste år, da…..

Det ble høydramatisk i NM-løypene lørdag og søndag.  Og Tobias var med på å gjøre TV-sendingene ulidelig spennende.

Mellom dame- og herrefinalen på lørdag hadde vi juniorenes mellomdistanse.  Etter at Martin tok gull på langdistansen, var han naturlig nok favoritt også på mellom. Martin startet godt, og inn til den femte posten var han i tet.  Men til den sjette og sjuende posten ble det litt krøll. Dermed passerte han på femteplass.  En plassering han holdt helt til mål.  Alfred Bjørnerød fra OK Moss vant klassen.

Bilder fra NM-arrangøren:

Etter fredagens mellomkvalifiseringer for seniorene var det store forventninger til våre gutter.  Og det var nære på at det kunne ha endt med edelt metall.

Isak var ikke i sin beste form, og slet seg inn til en 34.plass. Sindre var i slag gjennom hele NM-uka. På lørdag holdt det til en flott 15.plass.

Tobias, som vant sitt kvalikheat, startet tredje sist av alle. På første TV-post så vi at han holdt god fart, og var med i kampen om en god plassering. Men inn til den tiende posten kom det en stjernesmell. GPS-trackingen viste hvordan sikker orientering i første del av løpet ble forvandlet til minutter med leting i et grøntfelt øst for post 10. I forhold til vinneren tapte Tobias 5,04 på dette strekket. Førsteårssenioren ga imidlertid ikke opp på grunn av dette. Han avsluttet fantastisk bra, og hadde beste strekktid på mange av de siste postene. I mål var han 5,09 fra gullet.

NM-stafetten ble en TV-triller fra start til mål.  Sindre åpnet knallbra.  Uten bom i det hele tatt vekslet han som nummer 2. Bare 8 sekunder bak Halden 2.

-Det ble et knallartig løp, sa Sindre etterpå.  -Postene lå akkurat der jeg mente de skulle ligge hele tida. Det var bare å kjøre på.

Martin på andre holdt Frol helt framme gjennom hele sin etappe.  Sikker og god orientering gjorde sitt til at han vekslet som nummer 3. Dermed var det opp til Tobias å kjempe mot mer rutinerte seniorer på den siste etappen.  Det gikk veldig bra helt til Tobias fikk en parallellfeil mot slutten av løypa.  Han måtte snu for å finne ut akkurat hvor han var. Da stakk tetlagene i fra, og en mulig medalje forsvant gjennom skogen.  Likevel,  det ble en flott 5.plass til slutt.  Halden SK vant foran 3 lag fra NTNUI. En 5.plass til Frol var nok kanskje litt bedre enn forventet, tross alt.  Og det aller viktigste som noen sier: Vi slo Freidig!

Selv om Tobias var skuffet, snudde han fort til å tenke framover igjen, og avsluttet:

-Det var veldig spennende å løpe denne stafetten med så mange lag som kjempet om medaljene.  Selvfølgelig synd med den ene bommen.  Men jeg lærer.  Neste år tar vi gullet!

Isak løp stafetten på et mikslag med OL Trollelg. De løp inn til en 17.plass.