NM-gull til Martin!

Gratulerer til Martin Vehus Skjerve med gull i NM!

(Foto: Norsk Orientering)

NM-uka startet i Kristiansand med langdistanse i dag.  I eldste juniorklasse viste Martin at han er i meget god form. I den nesten 10 km lange løypa var det ingen som greide å hamle opp med Martins fart på slutten.  Seiersmarginen ble på drøye to minutter, og Martin var godt fornøyd med egen gjennomføring av løpet.

-Jeg har ikke løpt i akkurat slikt terreng tidligere, sa Martin på nettsendinga.  -Men at det var tungt og krevende på mange måter passet meg veldig godt.  Jeg har ikke gjort store feil i dag, bare litt smårusk å sette fingeren på. Jeg gleder meg til mellomdistansen på lørdag.

Under NM i fjor ble det sølv på langen og bronse på mellomdistansen til Martin.

Reportasje i orientering.no her.  Se også intervju på fb Norsk orientering.

Førsteårssenior Tobias Alstad fikk bryne seg mot de virkelig store gutta i dag.  Men en rufsete start gjorde sitt til at Tobias ikke kom så høyt opp på resultatlista som han kanskje hadde håpet. Etter tre poster hadde Tobias allerede tapt tre og et halvt minutt til de beste passeringstidene, og han lå utenfor topp 30.  Men derfra og inn satt løpet mye bedre.  Det ble til slutt en 15.plass. Med en like god start som avslutning i den 14 km lange løypa kunne han kjempet om en plass blant de 6-7 beste.  Det lover godt for morgendagens kvalifisering på mellomdistansen.   Trener Paul Sirum var meget godt fornøyd med sine to løpere i dag.

Sindre Johannessen løp jevnt og sikkert i den lange løypa, og ble til slutt nr 29 av de 63 seniorene som stilte til start. Også han ser fram til mellomkvalik i morgen.