Stor MNM-helg for Ludvig og flere.

Ludvig Langøygard har for alvor fått opp farten i o-løypa i høst.  Først dokumenterte han solid høstform med å bli nummer 5 på sprinten i Hovedløpet i starten av august. Og i helgas Midt-Norske Mesterskap var han nære på å ta alle tre gullmedaljene. Bare en feilstempling på fredagens sprint på Starumen satte en stopper for det. På MNMs innledende konkurranse kom han inn til bestetid på sprinten. Men med høy fart i løypa greide han å stemple på en feil post i løypa. Og dermed ble det disk der.

Femtenåringen lovte lørdag å gjøre alt riktig, og med voldsom fart i skogen løp han inn til suverent gull på langdistansen i H 15-16. Søndag var han en sikker førsteetappeløper på Frols lag i stafetten for H 13-16.  Og når alle tre på laget løp veldig godt, ble det gull der også. Med andre ord meget solid løping gjennom hele helga.

Jonas, Sondre og Ludvig er tre løpere Frol kommer til å ha mye glede av i årene som kommer.

Når Ludvig ikke vant fredagens sprint, tok likegodt Jonas Alstad gullet i H 15-16.  Med sølv fra Hovedløpet på sprinten, var han også blant favorittene i Midt-Norsk. Jonas ble nummer to på langdistansen, og Sondre Skoglund Leithe ble nummer 8 på både sprinten og langen.

Tobias Alstad tok seniorgullet på sprinten.  Ulf Forseth Indgaard viser at han fortsatt er å rekne med i o-løypa.  Han fulgte opp med 5.plass fredag. Arne Grveskott sikret Frol bronsemedalje i H 60. Utenfor mesterskapsklassene merker vi oss gledelig dobbeltseier i D 11-12 både på sprinten og langdistansen til Ingeborg Dybdahl og Mali Gudding.

Sprintresultater

Langdistansen på lørdag gikk i Koamarka på Røra, med den arenaen som kanskje har flottest utsikt i Trøndelag. Her ble det mye edelt metall til Frol. Gøril Rønning Sund er gledelig tilbake i o-løypa som nybakt mor.  Og hun har tydeligvis trent godt mellom bleieskiftene. Bare landslagsløper Oda Scheele fra Nydalens SK geide å tukte Gøril lørdag. Men MNM-gullet ble Gørils.

I herrenes seniorklasse løp Ulf enda bedre enn på sprinten. Det holdt til gull med nesten 4 minutters margin. Synd et bryllup kommer i veien for deltagelse i neste helgs NM, for nå er Ulf i rimelig god form. I 2024 går NM i naboterrenget til Koamarka. Da håper vi Ulf er på startstreken.  Tobias fikk ikke fullføre lørdagens langdistanse. Trener Paul Sirum beordret en rolig dag med tanke på 4 knallharde løpsdager når NM-uka innledes torsdag. Medaljefangsten ellers på langdistansen ble slik:

Gull til Johan Asphjell Bjrønaas i H 35, Gull og sølv til Ludvig og Jonas i H 15-15, gull til Arild Vassenen i H 65, sølv til Arne Grevskott i H 60, bronse til Magnhild Forseth i D 65 og bronse til Gunnar Vatn i H 50.

Alle resultater.

Ludvig, Arild og Ulf fornøyde med hvert sitt gull.

Foruten gullet i H 13-16 ble det også gull til herreseniorene på stafetten. Trioen Ulf, Lars og Tobias sørget for det, tre og et halvt minutt foran NTNUI.

I dameklassen ble det 5.plass til Gøril, Maren Grande og Mari Støen Gussiås. I D 13-16 ble det 5.plass til Mia Reinås, Selma Langøygard og Solveig Skoglund Leithe. I H 180 ble det 4.plass til Gunnar Vatn, Arild Vassenden og Harald Bakken.  Øvrige resultater.

Verdal OK sto for et flott arrangement for over 350 løpere, noe som lover godt for NM-uka neste år.

Her en fin gjeng som prøver seierspallen.