Ny medalje til Jonas.

Jonas Alstad fortsetter å imponere i Hovedløpssammenheng.  I Hovedløpet, som er uoffisielt NM for aldersgruppene 14-16 år, har han til nå tatt fire av fire mulig medaljer.  Sølv og bronse som 14-åring, og det samme i år som 15-åring. Det er mulig dette kan gå mot en eller annen rekord.  Storebror Tobias som herjet med konkurrentene i juniorklassene, og har flere VM-medlajer, må bare innrømme at lillebror leder 4-1 når det gjelder medaljer i Hovedløpet.

Jonas (Foto: Per Ivar Skinderhaug)

I dag ble det et nytt sølv til Jonas på sprinten. Det samme som i fjor. Et nesten perfekt løp, men Mathias Leroyer fra Freidig var det ingen ting å gjøre med i dag heller.  Avstanden opp til gullet var på 1,04.  Men Jonas var godt fornøyd med sin plassering, for bak han var det tett med konkurrenter.  En av dem var klubbkompis Ludvig Langøygard som hadde skumle planer i dag.

På et senere startnummer gikk han ut i voldsom fart og passerte de første postene på medaljeplass.  Ved den 12. posten gikk han helt opp i ledelsen. Videre utover i løpet lå han på andreplass helt til post 23. Der kom det en bomtur som kostet 40 sekunder. Dermed kom han inn til 5.plass til slutt.  Et kjempegodt resultat i dette selskapet!  Men akkurat der og da var det nok litt surt at sølvmedaljen glapp akkurat på slutten.

Ludvig

Sondre Skoglund Leithe gjorde også mye bra i sitt løp i samme klasse.  Bl.a. beste strekktid til post 2.  Men 2-3 bommer utover i løpet straffet seg hardt.  Det holdt til en 25.plass av de 50 løperne i klassen.  Mia Reinås fikk omtrent samme resultat i D 15. Nummer 26 av 49 løpere.  Nå ser alle fire framover til en artig O-landsleir kommende uke, og flere viktige løp utover høsten.  Og ikke minst Hovedløpet til neste år.