Fantastisk NM-stafett.

Frols herrer satte skikkelig farge på NM-stafetten for senior i Asker. Allerede fra start var den gule drakta helt der framme, der vi liker å se den.  Ulf Forseth Indgaard løp førsteetappen på førstelaget. Han viste gamle takter, løp klokt, og vekslet som nummer 4.  Bare 32 sekunder bak ledende Bækkelaget. Yngve Skogstad på andre etappe brukte ikke lang tid før han tok igjen tetlagene, og forlot dem i skogen. Det luktet svidd av løpinga. Han økte ledelsen far meldepost til meldepost.  På det meste ledet han med over minuttet.  NTNUI knappet riktignok inn litt på den siste sløyfa. Men Yngve vekslet med 44 sekunders margin nedover. Maktdemonstrasjon! Junior Martin Vehus Skjerve var tøff nok til å ta på seg den siste etappen.  Han visste at dette ville bli tøft mot garvede landslagsløpere med haugevis med erfaring fra lignende stafetter. Men her var det også muligheter for å lære for stafetter som kommer senere i livet. De jaktende lagene fikk kontakt med Martin på langstrekket til andreposten. Martin løp så vidt forbi den fjerde posten, og brukte minuttet på å ta seg inn igjen.  Da var de andre lagene på vei til femte, og ute av syne.  Men unggutten holdt hodet kaldt og løp mesterlig videre.  Det holdt til en flott 7.plass. Og Martin høstet mange lovord for sin debut i en NM-stafett for Frol. NTNUIs andrelag vant stafetten.

 

Også andrelaget løp godt.  Sindre Johannessen på første og Isak Bergset på sisteetappen var bare 5 minutter bak beste etappetider. Andre etappe var overlatt til førsteårsjunior Magnus Alstad. Å legge ut i et slikt felt mot gode seniorer er tøft.  Men Magnus er tøff selv også, og til å være så ung leverte han en fin-fin etappe.  Laget ble nummer 34 av 86 startende. Bare halvannet minutt skilte opp til premieplass.

Damelaget oste av rutine og godt humør.  Her skulle det ikke kjempes om medalje, men løpes sikkert og bomfritt. Og det gikk fint. Mari Støen Gussiås, Gøril Rønning Sund og Elen Katrine Skjerve Bredesen ble til slutt nummer 24 blant 53 lag. Damene har allerede startet planleggingen til neste års stafetter.

Se reportasje i iLevanger her.

T-A  her.

Innherred her.