Sølv til Martin i dagens NM.

Gratulerer Martin!  NM-sølv på dagens langdistanse er kjempebra.

Martin Vehus Skjerve sikret seg altså sølv i eldste juniorklasse da NM-uka ble innledet i dag.  Kornelius Kriszat-Løvfald fra Nydalens SK vant 48 sekunder foran Martin i den 11,3 km lange løypa.  Disse to var helt suverene i klassen, da det var nesten 8 minutter mellom gull og bronse.  I dag hadde Martin beste strekktid til 9 av 15 poster.  En ettminuttersbom på den sjuende posten gjorde sitt til at det ble sølv og ikke gull. Martin dokumenterer meget solid høstform for tida. Lørdag løper han for mer edelt metall på mellomdistansen.

Tobias Alstad kom aldri til start i dag. En vond fot har ikke blitt mye bedre de siste dagene, og Tobias venter nå på svar om det i det hele tatt blir mer løping på han denne uka.  Dette er skikkelig synd. Treningsvinteren ble ødelagt pga skade, og nå har han trent seg gradvis opp igjen til verdensnivå.  Da er det brutalt om det skal bli en ny skade som setter han utenfor konkurranser i uker framover.  Vi får håpe det beste.

Yngve Skogstad dukket opp i NM, og var med på å sette farge på seniorklassen til gangs.  Som første startende ledet han dagens kraftprøve på nesten 16 km i luftlinje i over to timer. Selv innrømmer han at dette var skikkelig artig. Han forteller om litt smårusk inn mot enkelte poster, noe som kostet noen sekunder her og der. Men plasseringsmessig fikk det ingen betydning. Det var for mange sekunder opp til medaljeplass.  Men en 6.plass i NM-combacket er han, og vi, strålende fornøyd med. Dette var sterkt!

Yngve ledet langdistansen  i over 2 timer, og fikk god tid til å fortelle speaker om dagens løp.

Ulf Forseth Indgaard og Isak Bergset gjorde også gode langløp i dag med hhv 15. og 17.plass. Riktignok er ikke Ulf helt fornøyd med seg selv, og mener dette bortimot var hans dårligste langdistanse i år. Han lover skikkelig revansje i resten av NM-uka.  Broder Jo i Bækkelagsdrakta ble  nummer 11.  Lukas Liland fra Nydalens SK vant klassen. Magnus Alstad i H 17-18 ble disket da han stemplet på feil væskepost.