Sesongen over for Tobias.

Så kom beskjeden om at Tobias har fått bekreftet tretthetsbrudd i den ene foten. Dermed går NM, VM og resten av sesongen uten Tobias på startstreken. Synd for Frol som mister sin beste løper i NM-uka og for Norge som mister sin beste løper til det utsatte junior-VM på skogsdistanser i Portugal.  Men selvfølgelig mest synd for Tobias selv som møysommelig har trent seg opp igjen fra forrige skade på en imponerende måte. Etter forrige skade ble det flere måneder uten løpetrening for Tobias. Så det kan bli noe lignende også denne gangen.

Tobias var forberedt på at denne beskjeden kunne komme etter noen undersøkelser sist mandag. Men håpet at det kunne være noe muskulært i stedet for tretthetsbrudd.

-Fryktelig surt, sier Tobias i kveld.  – Nå var jeg endelig i skikkelig form igjen, og gledet meg til både NM-uka og de resterende distansene i junior-VM.  Men det er ikke noe å gjøre med dette nå. Det nytter heller ikke å grave seg ned. Det kommer flere sesonger. Nå får vi prøve å finne ut hva som er årsaken slik at vi unngår mer av dette i framtida. Jeg skal riste av meg dette, og motivere meg til å trene meg opp igjen.

For frolingene blir dette litt spesielt. Når Tobias ryker ut av VM åpner det for at en annen froling kommer dit i stedet.  Martin er 1.reserve på det norske laget. Det førte til at han i sommer fikk løpe sprintdistansene i VM da en annen på laget røk ut med skade. Med den formen Martin viser i disse dager blir det spennende å følge han i VM.