Holder det til VM-plass?

Martin Vehus Skjerve og Tobias Alstad løp godt under dagens langdistanse i VM-uttakingsløpene på Løten. Nå er bare spørsmålet om det var godt nok til å komme til VM i Portugal.

Martin holdt høyest fart av alle i den 12 kilometer lange løypa.  Men på den første posten gikk det skikkelig galt.  Det er sjelden Martin bommer så mye på et relativt kort strekk. Men fram til han stemplet på førsteposten tapte han hele 4,20 til de beste.  Da er du rimelig sterk mentalt når du greier å nullstille etter en slik start på helgas viktigste løp. Martin greide det på mesterlig vis, og løp raskest av alle derfra og inn. I mål var han bare 2,15 fra seieren som ville gitt garantert VM-plass.

Tobias Alstad ser ut til å ha gjennomført et løp på det jevne i dag. Det holdt til en ny 6.plass.  Da blir helgas fasit en 4.plass og to 6.plasser.  Seks løpere får dra til VM.  Det blir spennende å se laguttaket mot slutten av uka. Selv er Tobias ikke fornøyd med helga.

– Formen er egentlig ganske bra, men det har blitt for mye småbomming på meg. Nå har jeg selv gjort det litt for spennende med tanke på laguttaket.

Magnus Alstad ble nummer 43 i uttakingsløpet, mens Sindre Johannessen ble nummer 41 blant de 86 løperne i H 21 Elite.

Det var over 900 deltagere også på dagens løp. Her er komplette resultater.

Bilder fra Lena og Rolf Alstad og Hans Lund.