God stafettløping i NM.

Det ble løpt godt av våre deltagere på NM-stafettene i dag.  Damelaget klatret fra en 29.plass i fjor og opp til en flott 11.plass i år.  Imponerende.  Eirin og Maren løp første etappe på hhv første og andrelaget.  Eirin lå helt oppe i teten under hele etappen. En litt lengre gafling helt på slutten av etappen gjorde at hun måtte slippe teten inn til mål.  Men med 9.beste etappetid og bare 1,20 bak lederlaget satte hun standarden.  Mari og Line fortsatte i samme stil på de to neste etappene. Skikkelig god stafettløping, mot 50 konkurrerende lag.

Eirin og Maren var godt fornøyd etter sine første-etapper.

Maren løp også en flott etappe, og var inne topp 20 til første veksling.  Camilla og Guro koste seg også i den søkkvåte skogen, så laget ble til slutt nummer 25.  Da fikk vi to lag bedre plassert enn bestelaget i fjor.  Nydalen SK sitt andrelag vant stafetten foran Fredrikstad SK.

Line og Camilla

Guro traff “gammel” Frol-løper Kari Svingheim Magerøy før de skulle ut på 3.etappe.

God stemning like før start i herrestafetten. Ulf og Håvard.

Kvartetten Tobias, Ulf , Håvard og Jonas hadde fått ansvaret for første-etappene på sine lag. Og lillegutt Tobias skulle i dag kastes ut til løvene på sin første førsteetappe i et senior-NM.  Ikke rart han var spent før start.  Men junioren viste ingen tegn til respekt for de erfarne seniorene han skulle konkurrere mot i skogen.  Allerede fra første post var han med i teten.

Ved passering arena hadde Tobias de fleste av de 80 lagene bak seg.  Og til veksling kom han som nummer 9, bare 19 sekunder bak bestelaget. Tobias hadde vist gamlekara at han hadde lært å løpe stafett!

Ulf, Håvard og Jonas fulgte veldig bra opp med sine etapper. (Se resultatlista)

Konsentrert Håvard ved runding på arena.

Carl Petter i aksjon.

På førstelaget gjorde Sindre og Isak så godt som feilfrie etapper.  Etter en spennende avslutning kom førstelaget til slutt på en flott 9.plass.

Isak, Sindre og Tobias.

Men det var ikke bare førstelaget som løp godt.  Frols tredjelag med Håvard, Lars og Yngve ble nummer 16. Andrelaget med Ulf, Carl Petter og Simon ble nummer 18.  Og fjerdelaget med Jonas, Vegard og Rolf ble nummer 46.  Godt gjennomført!

Lars har løpt fra Haldens Emil Wingstedt i skogen.

At det var bløtt i terrenget i dag viser dette bildet av Mats Lindaas fra Elverum som tydeligvis hadde kjempet i myra:

Herrestafetten ble vunnet av Freidig.  Våre treningskompiser fra Trondheim har lært stafettløping av Frol, liker vi å si.  Med to juniorer og en ung senior på laget kjempet de mot noen av verdens beste løpere på Halden SK sitt lag.  Med verdensmester Olav Lundanes på andre etappe, og Magne Dæhli på siste, ble de holdt som favoritter.  Men ungguttene fra Freidig holdt hodet kaldt og snøt Haldenserne for seieren. Med tre herregull fra mellomdistansen i går, og stafettgull i dag var det høy stemning i Freidigleiren i helga.  Vi gratulerer!

Junioren Mats Eidsmo løp en god første etappe for Freidig. Med en fotrapp junior også på andre etappe skulle Olav Lundanes få problemer med å komme ensom i tet.  Her har Vegard Kittilsen bitt seg fast i regnet ute på andre etappe:

Kittilsen vekslet til slutt 2 sekunder før Lundanes.  Så var det Håvard Sandstad Eidsmo sin tur på siste etappe.  Han lå likt med Magne Dæhli gjennom hele løpet.  Men får ei lita luke på siste post. Da snur han seg for å se etter Dæhli.

Da er det lov å bli så glad når han skjønner at Dæhli slipper:

Resultater.