Gratulerer Tobias!

Det ble bronse til Tobias Alstad på dagens mellomdistanse i NM. Etter fjerdeplassen på langen torsdag, smakte det ekstra godt å klatre en plass opp i dag. Hele klubben gratulerer!

Men det var så vidt det holdt i dag.  Se på veivalget inn i siste post:

Ved passering arena, og med bare tre poster igjen, hørte Tobias av speaker at han lå an til medalje. Selv sa han dette etter målgang:

-Jeg holdt på å rote det skikkelig til på siste post. Jeg dro ned i feil søkk, og fryktet for at nå kom jeg til å rote bort en medalje.  Heldigvis rakk jeg å lese meg inn i tide til å komme tidsnok til mål.  Men det var nære på.

Bortsett fra dette var Tobias fornøyd med eget løp.  Han hadde gjort det meste riktig, og når han hørte avstanden opp til gullvinner Mikkel Holt fra Freidig, kom det kontant.

-Den tida hadde jeg ikke hatt sjanse på i dag.  Han har løpt fort.  En verdig vinner.

Tobias åpnet med beste passeringstid på første post. Litt uvant, da åpningen lett har vært litt dårlig på tidligere løp. Split-tidene gjennom resten av løypa viser at Tobias har løpt stødig og kontrollert uten større tidstap før siste post.  Men så lenge bronsemedaljen berget der også, var det bare å glede seg over et flott gjennomført løp. Og en ny NM-medalje.  Hans Urset fra IL BUL-Tromsø løp inn til sølv.  Torsdagens gullvinner, Martin Vehus Skjerve, ble nummer 7, mens Hallvar Hallan fra Skøynar løp sitt beste løp så langt i sesongen og ble nummer 16.

Hallvar Hallan i innløpet i dag.

Split-tider

Tobias sitt GPS-spor ligger her.

Resultater

Reportasje i Innherred her.

I D 19-20 ble Mari Kilskar Grevskott nr 16. Seniorklassen ble vunnet av Marianne Andersen som løper for Fredrikstad SK.  Eirin Svanøe-Hafstad ble nummer 18, mens Line Sundsvik ble nummer 38.

I herreklassen slo Håvard Sandstad Eidsmo fra Freidig til på en imponerende måte i dag, og ble i likhet med Marianne Andersen belønnet med Kongepokal. Olav Lundanes, Halden, ble nummer 2, og Lukas Liland, Nydalens SK nr 3.  Det ble medalje på familien Eidsmo også i H 19-20. Lillebror Mats løp inn til sølv der, mens klubbkompis Vegard Kittilsen tok gullet.  Med andre ord en stordag for Freidig på mellomdistansen.

Isak Bergset ble best av våre i seniorklassen med 24.plass. Sindre Johannessen ble nr 26, Carl Petter Lyngen 27,Ulf Forseth Indgaard 42 og Simon Jakobsson 44. Jo Forseth Indgaard, som løper for Bækkelaget, ble nummer 9.