Gullet røk på niendeposten.

Langdistanse innledet NM-uka i Mostadmarka i dag. Og det var så nære, så nære for at Tobias Alstad skulle kapre gullet i yngste juniorklasse. Men niendeposten kommer nok til å ergre Tobias en stund framover. På den åttende posten ledet Tobias med ett minutt på Verdal OKs Martin Vehus Skjerve, som da hadde løpt seg opp til andre fra fjerdeplass på posten før. Så langt hadde Tobias fulgt trener Paul Sirums gode råd prikkfritt.

-Jeg mente jeg hadde full kontroll på det lange strekket til niendeposten, fortalte Tobias etter løpet.  -Jeg var på vei ned ei skråli med små søkk som lå etter hverandre i lia.  Så skulle jeg ta av når jeg kom ned til ei lita myr, og svinge inn i posten.  Men der var det ingen post!  Jeg ser nå at jeg har gjort en parallellfeil og vært på feil myr i feil søkk.  Det ser veldig likt ut, og jeg har feiltolket terrenget.  Skikkelig surt, og jeg tapte over ett og et halvt minutt der og da.

Da endte det med den sure fjerdeplassen til Tobias i dag, 56 sekunder fra gullet.  Men han deppet ikke lenge, for ikke lenge etter han kom treningskompisen Martin fra Verdal i mål og kapret gullet. Brage Takle fra Kristiansand OK tok sølv, mens Kornelius Kriszat-Løvfald fra Nydalens SK tok bronsen.  Nå skal Tobias lade opp til lørdagens mellomdistanse.

Her er GPS-trackingen for Tobias.

Erin Svanøe-Hafstad fikk en tung start i seniorklassen.  På den andre posten kom en skikkelig bomtur.  Men Eirin arbeidet seg mesterlig videre i den lange løypa, og sprang seg opp 23 plasser derfra og inn til mål.  Det holdt til 14.plass til slutt.  Andrine Benjaminsen fra Lillomarka tok gullet.

Mari Kilskar Grevskott ble nummer 15 i D 19-20.   -Det ble for mye bom i dag, sa hun etter løpet.

Sindre Johannessen løp jevnt i seniorklassens 13,4 km lange løype. Her serverer mor saft ved passering arena. Det ble til slutt 26.plass til Sindre blant de 73 løperne.

Isak Bergset ble best av våre seniorer med en fin-fin 11.plass.  Audun Heimdal fra NTNUI vant. Verdensmester Olav Lundanes ble nummer 3, mens Jon Aukrust Osmoen fra Nydalens SK tok sølv.

Håvard Vassenden likte seg veldig godt på langdistansen. Her ved passering arena der Trond Svanøe-Hafstad og Simon Jakobsson var på plass med drikke.

Men han var glad løypa ikke var en eneste meter lenger. Her avbildet en halvtime senere, i det krampe i begge beina slo til for fullt i oppløpet. Til søndagens stafett er han god som gull igjen.

Carl Petter Lyngen løp inn til 28.plass i dag, mens Ulf Forseth Indgaard ble nest best av våre seniorer med 25.plass.