Fin start på NM-samlinga.

Stort oppmøte, gode løyper og godt løpermøte.  Slik kan vi oppsummere første dag av NM-kickoff-helga på Jervskogen skisenter.  Med tre uker igjen til NM-uka, var dette ei viktig samling for våre løpere.  Derfor var det ekstra morsomt at så mange løpere møtte opp for trening og for å motivere hverandre til god oppkjøring fram til NM-start.

Paul har lagt alle løypene til samling. Utsetting av poster ble gjort av Sportslig Utvalg, der Lars dro mest av lasset med 52 utsatte poster.

Behørig Corona-avstand mellom løperne før hver økt.

Første økt i dag var en tradisjonell stafett-intervall, der løperne ble delt inn i fem puljer og kjempet mot hverandre i gaflete intervalldrag. Løperne fra Freidig og Byåsen var også med på denne økta.  Etter dette ledet Arild ei god teoriøkt der diskusjonen gikk fint om hvordan man best skal takle denne terrengtypen.  Samlinga var lagt til Jervskogen da dette terrenget ligger nært årets NM-terreng i Malvik. Paul fortalte om hvordan han som løypelegger arbeidet med løypene for å gjøre dem best mulig i slikt terreng. Og løperne var innom hvordan de selv best skulle forberede seg til NM nå, med flere økter i NM-likt terreng.

Økt nummer to i dag var en mellomdistanse, der konsentrasjonen ble satt på prøve.  Samlinga avsluttes søndag med at noen løper en langdistanse på Jervskogen, mens andre reiser til Verdal for å løpe KM sprint.